Annonce:
Annonce:

Til lykke, min egen præsident

47-årige Barack Obama bliver USAs præsident fra 20. januar. 'I dette øjeblik er forandring kommet til Amerika. Jeg har aldrig været mere fuld af håb', sagde Obama i sin sejrstale

Smask! Michelle lynønsker Barack med sejren. (Foto: AP)
Smask! Michelle lynønsker Barack med sejren. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Barack Hussein Obama er USAs næste præsident. Og i hans sejrstale gjorde han ikke noget for at undertrykke det historiske i, at en sort amerikaner i slutningen af januar bliver udnævnt til præsident.

- I dette øjeblik er forandring kommet til Amerika, sagde han foran 125.000 fans i Grant Park i det centrale Chicago, da han holdt sin sejrstale klokken 6.

- Vejen foran os vil være lang. Vejen til toppen vil være stejl. Vi når måske ikke dertil på et år eller fire, men USA - jeg har aldrig været mere fuld af håb, end jeg er i aften, sagde han.

Samtidig havde Barack Obama fundet den forsonende tone frem og talte direkte til dem, der ikke stemte på ham:

- Jeg vil høre jeres stemme, jeg behøver jer. Han siger USA ikke er røde og blå stater efter partifarve - vi er Amerikas Forenede stater.

Annonce:

Sidste sætning var en gentagelse fra Obamas berømte tale ved det demokratiske konvent i 2004.

McCain: Enden på en lang rejse
Republikanernes præsidentkandidat John McCain erkendte sit nederlag i en tale i Phoenix, Arizona.

- Vi er kommet til enden på en lang rejse. Det amerikanske folk har talt, og de har talt tydeligt, sagde en afklaret John McCain.

- Jeg har for kort tid siden haft den ære at ringe til Barack Obama og lykønske ham med sejren og valget til Amerikas næste præsident.

John McCains tale skabte tristhed og buh-råb i hans lejr i Phoenix - men jubel i Chicago i Obamas lejr, hvor den blev transmitteret på storskærm.

Flytter ind 20. januar
Den 47-årige senator fra Illinois flytter 20. januar ind i Det Hvide Hus med sin kone Michelle og parrets to døtre Malia Ann, som blev født i 1998, og Natasha, som er fra 2001.

Barack Obama er søn af en amerikansk mor og en kanyansk far. Han blev født på Hawaii 1961.

Annonce:

Jordskredssejr
Obama vristede tre stater, som tidligere stemte republikansk, ud af hænderne på sin modkandidat John McCain. Det drejer sig om staterne Ohio, New Mexico og Iowa.

Udover det har han sikret sig staterne Vermont, New Hampshire, Pennsylvania, Illinois, Delaware, Massachusetts, District of Columbia, Maryland, Connecticut, Maine, New Jersey, Michigan, Minnesota, Wisconsin, New York og Rhode Island.

John McCain vandt 'kun' staterne Kentucky, South Carolina, Oklahoma, Tennessee, Arkansas, Alabama, Kansas, North Dakota, Wyoming, Georgia, Louisiana, West Virginia, Texas, Mississippi og Utah.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: