Obama undskylder til Nancy Reagan

Obama undskylder 'skødesløs' bemærkning om den tidligere førstedame, Nancy Reagan

USA's kommende præsident, Barack Obama, ringede fredag til den afdøde præsident Ronald Reagans enke for at undskylde en spøgefuld bemærkning om, at hun havde holdt 'seancer' i Det Hvide Hus.

Ved en pressekonference i Chicago, Illinois, sagde Obama, at han har talt med alle de levende af de tidligere præsidenter. Så smilede han og tilføjede, at han 'ikke havde ønsket at gå ind i Nancy Reagans praksis med at holde seancer'.

Den 87-årige tidligere førstedame var kendt for at konsultere astrologer, da hendes mand var præsident, men hun havde ikke seancer for at føre samtaler med døde.

Obamas talskvinde, Stephanie Cutter, sagde, at den kommende præsident havde telefoneret til fru Reagan for at undskylde 'den skødesløse og henkastede bemærkning'. Hun sagde, at Obama gav udtryk for sin beundring og hengivenhed over for Nancy Reagan.

Nancy Reagans kontakter til en astrolog, da hun var USA's førstedame, skabte furore, og Ronald Reagan erklærede, at 'ingen af hans beslutninger nogensinde havde været påvirket af astrologi'.