Politiet får penge til flere betjente

Ny aftale om politireformen er på plads - den giver 300 ekstra betjente de kommende to år og koster 850 mio. kr., oplyser justitsminister Brian Mikkelsen

Politiet har mange politiopgaver - en af dem er den igangværende kampagne imod ulovlige knallerter. (Arkivfoto: Thomas Borberg)
Politiet har mange politiopgaver - en af dem er den igangværende kampagne imod ulovlige knallerter. (Arkivfoto: Thomas Borberg)

Der kommer flere betjente på gaden. Det oplyser justitsminister Brian Mikkelsen, efter at der er indgået aftale om at give politireformen er skud vitaminer via finansloven.

Den ny aftale om den kritiserede politireform faldt her til aften på plads. Planen koster 850 millioner kroner, sikrer 300 ekstra politifolk de kommende to år samt kontorpersonale, som samlet vil frigøre omkring 200 betjente.

Samlet vil landets politistationer få 250 HK'ere, der skal aflaste ved skrivebordene og sende flere politifolk på gaden.

Kontrolgruppe af eksperter
Derudover skal betjente med opsparet afspadsering kunne få udbetalt overarbejdet. De ekstra betjente bliver tilført med 150 næste år og yderligere 150 året efter. Betjentene skal særligt indgå i kampen mod bande- og rockerkriminalitet.

Prisen for hele pakken er 850 millioner kroner og indebærer blandt andet også, at man nedsætter en følgegrupper af eksperter, som kan følge implementeringen af politireformen.