Annonce:
Annonce:

Derfor valgte han Palin

Sarah Palin var ikke John McCains førstevalg som vicepræsident. Obamas lejr troede, det var en joke, da valget af Palin blev offentliggjort

McCain var vild med Palin i begyndelsen - senere talte de knap nok sammen. (Foto: AP)
McCain var vild med Palin i begyndelsen - senere talte de knap nok sammen. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Sarah Palin var langt nede på John McCains liste over kandidater til vicepræsidentposten, viser nye afsløringer om McCains præsidentkampagne. Men i sidste ende valgte McCain den ukendte Sarah Palin, fordi den tidligere krigshelt ville underbygge sit image som en modig mand.

Faktisk var den uerfarne Palin et desperat tredjevalg af John McCain, som fik nej til sine foretrukne kandidater, hans personlige venner og langt mere erfarne politikere. Langt mere oplagte valg blev afvist af McCain, der ikke brød sig om sikre valg.

McCains førstevalg var for aborter
Det var højrefløjen i det republikanske parti, der sammen med McCains rådgivere afviste at udnævne den tidligere demokrat Joe Lieberman, McCains foretrukne kandiat, og Tom Ridge, tidligere guvernør i Pennsylvania. Begge blev afvist, fordi de ikke var imod aborter og derfor ikke kunne vinde stemmer på den republikanske højrefløj.

Annonce:

En modig krigshelt
Efter hans førstevalg blev afvist, pegede McCain på den totalt uerfarne og næsten ukendte Sarah Palin, istedet for at vælge sikre valg på listen. At udnævne en kandidat som 'sikker' var som at give en garanti på, at McCain ville vælge noget andet, siger en af hans medarbejdere. Den tidligere krigshelt ville ikke ødelægge sit image ved at gøre noget sikkert - han var modig. Derfor blev listens nederste navn valgt - Sarah Palin fra Alaska.

Den friske og uimponerede familiemor var lige, hvad en træt kampagne havde brug for, mente McCain.

Det er magasinet Newsweek, som kan berette om McCains overvejelser, efter at have været med bag kulisserne i McCains kampagne - mod først at afsløre detaljer, når valget var afgjort.

Obamas lejr overrasket
- Hvem er Palin, spurgte Obamas vicepræsidentkandidat, Joe Biden, da han hørte om valget, skriver Newsweek.

Obamas lejr var dybt overrasket over McCains valg af Sarah Palin. Republikanernes bedste våben mod Obama havde indtil da været, at han var for uerfaren. Det ville de ikke kunne fortsætte med Sarah Palin ved den aldrende McCains side.

Det var ikke kun Joe Biden, der undrede sig. Også Obamas kampagnechef Jim Messina havde svært ved at tro nyheden, da han blev vækket en tidlig morgen.

- Fuck dig. Hvad vækker du mig for. Hold op med at drille, sagde han.

Annonce:

Flirtede med McCains folk
Ifølge Newsweek var flere af McCains folk usikre på valget af Palin. Men da de interviewede hende, imponerede hun dem med sin ligefremme, nærmest flirtende facon.

Også McCain var begejstret.

- Hvad synes I? Er hun ikke bare den mest fantastiske kandidat nogensinde, spurgte han begejstret tilhørerne ved et valgmøde.

Det ændrede sig med Sarah Palins uheldige optræden og overdrevne tøjforbrug. De sidste uger af kampagnen talte de to næsten ikke sammen, skriver Newsweek.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: