Annonce:
Annonce:

Lene E. scorer kassen på sit eget indgreb

Økonomi- og erhvervsministeren sparer 40.000 kroner på sit eget indgreb. Har afdragsfrit flexlån for millioner i kæmpevilleaen i Dragør

Lene Espersen - her ved sit hus i Dragør - ønsker ikke at omtale sine private økonomiske forhold offentligt. (Foto: Thomas Borberg)
Lene Espersen - her ved sit hus i Dragør - ønsker ikke at omtale sine private økonomiske forhold offentligt. (Foto: Thomas Borberg)
Annonce:
Følg Politik

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen sparer privat omkring 40.000 kroner årligt som en direkte af regeringens indgreb på pensions- og boligområdet.

Indgrebene gavner især landets 180.000 flexlånere - her i blandt Lene Espersen selv, der har et meget stort afdragsfrit F1-flexlån på 4.560.000 kroner.

Før VK-indgrebene i sidste uge og denne uge stod flexlånerne til at skulle forny deres lån næste måned til en rente på omkring 6,8 pct. ifølge Realkredit Danmark - mod sidste år 4,75 pct. .Men allerede nu vurderer RD, at F1-flexlånerne - som en direkte følge af VK-indgrebene - slipper med maksimalt 5,5 pct. i rente.

Ekstra regning på 20.000 kroner
Det betyder, at Lene Espersen slipper med en ekstra-regning på omkring 20.000 kroner efter skat i 2009. Uden VK-regeringens tiltag på pensions- og boligområdet ville familien Espersen have fået en ekstraregning på omkring 60.000 kr. efter skat.

Ekstra Bladet har spurgt Lene Espersen, om hun ikke er glad for, at hun og familien sparer et stort femcifret beløb som direkte følge af minister Espersens og finansminister Lars Løkke Rasmussens indgreb.

- Af helt naturlige årsager ønsker jeg ikke at udtale mig om min privatøkonomi, siger Espersen. Hun afviser, at indgrebene er 'sat i søen for at hjælpe folk på flexlån'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: