Annonce:
Annonce:

Sarkozy, Brown og Merkel har talt med Obama

Den nyvalgte amerikanske præsident, Barack Obama, har allerede haft både Sarkozy, Brown og Merkel samt seks andre statsledere i telefonen siden tirsdag

Annonce:
Følg Politik

Allerede inden Barack Obama overtager embedet som USA's præsident, er han gået i gang med at knytte kontakter til statsledere verden over

Den kommende præsident har i telefonen blandt andet diskuteret finanskrise med den australske premierminister, Kevin Rudd, og Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy.

Obama har også talt med Israels premierminister, Ehud Olmert, den tyske kansler, Angela Merkel, Storbritanniens premierminister, Gordon Brown, samt Canadas premierminister, Stephen Harper og den japanske premierminister, Taro Aso.

Også sydkoreas præsident Lee Myung-bak har Obama snakket med, og over for ham forsikrede valgets sejrherre, at USA med stadig vil se sin alliance med Sydkorea som en hjørnesten for fred og stabilitet i Asien.

Mexicos præsident, Felipe Calderon, har også været i telefonaudiens hos Obama, og han siger til nyhedsbureauet AP, at Obama lovede fortsat amerikansk støtte til de mexicanske myndigheders kamp mod organiseret kriminalitet og narkosmugling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: