Brundtland tror på Obama

Miljø-ikonet Gro Harlem Brundtland tror på, at verden og USA's kommende præsident, Barack Obama, vil få en klimaaftale i hus i København i 2009

Gro Harlem Brundtland var drivkraften bag, da miljøet og klimaet i slutningen af 1980'erne kom på verdens dagsorden. (Foto: AP)
Gro Harlem Brundtland var drivkraften bag, da miljøet og klimaet i slutningen af 1980'erne kom på verdens dagsorden. (Foto: AP)

Som i resten af verden var USA's nyvalgte præsident, Barack Obama, det varme samtaleemne, da en stribe kendte personligheder torsdag mødtes i Bruxelles i klimaklubben Road To Copenhagen. Konklusionen fra miljø-ikonet, den tidligere norske statsminister Gro Harlem Brundtland, var klar:

USA's kommende præsident vil sikre, at verden får en ny klimaaftale, når alle Jordens nationer samles i København i december 2009.

- Der er ingen grund til at miste håbet, siger Brundtland, der i 1987 med en stor rapport satte skub i miljødebatten.

Frygter ikke Italien
- Der kommer forhandlinger, det er der ikke tvivl om, men den kommende præsident har et andet verdensbillede end den nuværende, vurderer Brundtland.

Hverken hun eller den svenske EU-kommissær Margot Wallström frygter, at det klima-skeptiske Italien som kommende formandsland for sammenslutningen af verdens største økonomier, G8, kan sætte en kæp i hjulet på processen mod en global klimaaftale.