Annonce:
Annonce:

Obama-ekstase: Yes we did it

Chicago eksploderede i glædesrus, da det stod klart, at bysbarnet Barack Obama bliver den næste amerikanske præsident

Annonce:
Følg Politik

CHICAGO (ekstrabladet.dk): Barack Obamas sejr ved det amerikanske præsidentvalg udløste en gigantisk gadefest i Chicago, hvor hundredetusinder af tilhængere fejrede, at den 47-årige senator fra byens South Side til januar skal flytte ind i Det Hvide Hus i Washington DC.

Gadesælgerne fik piskende travlt med at sælge nye Obama-trøjer, hvor det velkendte valgslogan 'Yes we can' var blevet erstattet med 'We did it'.

- 10 dollar for en sejrs T-shirt. 10 dollar for en sejrs T-shirt, lokkede sælgerne.

Der var ifølge politiet omkring en million ellevilde mennesker på gaden. Mange udtrykte deres glæde over, at Obama bliver landets næste præsident ved at juble, græde og synge.

- O-B-A-M-A – OBAMA, sang hundredvis af mennesker i kor på Michigan Avenue, der løber langs med Grant Park, hvor Obama forinden havde holdt sin sejrstale.

Annonce:

Rivalen blev knust
Obama ankom til den tætpakkede park, da det sent tirsdag lokal tid stod klart, at han havde tildelt rivalen John McCain et knusende nederlag.

- Vi har bevist, at den sande styrke i vores nation ikke kommer fra graden af vores rigdom, men fra vores idealers magt - muligheder, demokrati, frihed og håb, sagde Obama.

En ægte amerikaner
For mange afroamerikanere var det svært at tro, at USA havde sagt et højt og tydeligt ja til at få sin første sorte præsident.

- Han er en ægte amerikaner. Han vil være præsident for hele landet ikke kun for flertallet, siger Jean Boyle – en sort kvinde med to børn, der begge var klædt i farvestrålende Obama-trøjer.

Ingen overraskelse
Der var også dem, der længe har haft store forventninger til den 47-årige Illinois-senator. For Cynthia Smith kom valgsejren ikke som en overraskelse.

- Han er noget helt særligt. Jeg har vidst, han ville blive præsident, siden hans tale på konventet i 2004, siger hun til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Men når nattefesten er slut og rusen sovet ud, er der utvivlsomt mange amerikanere, som alligevel må knibe sig i armen, når de vågner - og den nye præsident hedder Barack Obama.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: