Rønn: Mere kontrol af tålt ophold

Daglig meldepligt og sanktioner skal sikre, at personer på tålt ophold befinder sig i Sandholm-lejren, lyder det fra Birthe Rønn Hornbech

I Sandholmlejren kan udlændinge på tålt ophold kontrolleres. (FArkivfoto: Traiq Mikkel Khan)
I Sandholmlejren kan udlændinge på tålt ophold kontrolleres. (FArkivfoto: Traiq Mikkel Khan)

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) vil sikre sig, at personer, der lever i Danmark på såkaldt tålt ophold, opholder sig i Sandholm-lejren.

- For det første vil udlændingemyndighederne løbende kontrollere, at de pågældende faktisk bor og overnatter i centret. For det andet vil der være daglig meldepligt til politiet. Der vil være sanktioner over for den, der overtræder vilkårene, oplyser Birthe Rønn Hornbech.

Markant skærpelse
- Regeringen ønsker at skærpe reglerne for kontrol med personer på tålt ophold markant. Jeg vil derfor på regeringsmødet næste uge fremlægge et forslag om skærpet og styrket kontrol med, at personer på tålt ophold rent faktisk også opholder sig i Center Sandholm, oplyser Birthe Rønn Hornbech.

Det indebærer daglig meldepligt til politiet og løbende kontrol fra udlændingemyndighederne af, at de pågældende faktisk bor og overnatter i centret.

Forskellig behandling
Socialdemokraterne hilser stramningerne velkomne og kalder den nuværende situation for 'dybt problematisk'.

- Regeringen har haft langt tid at komme med løsninger på det her, men har sovet i timen. Derfor kan jeg kun tilslutte mig, at man nu endelig får gjort noget ved problemet, siger retsordfører Karen Hækkerup.

Socialdemokraterne støtter, at mennesker på tålt ophold behandles forskelligt, understreger hun.

- For nogle er en meldepligt tilstrækkeligt, for andre er der brug for langt mere overvågning.

Pia & Co. siger nej
Dansk Folkeparti vender på forhånd tommelfingeren nedad for forslaget. Pia Kjærsgaard kræver enten udvisning eller lukket fængsel til den tunesiske mand, der er mistænkt af Politiets Efterretningstjeneste for at ville dræbe bladtegneren Kurt Westergaard. Også selv om manden ikke er dømt.