Arabiske lande glade for Obama-valg

Såvel Israel som arabiske lande udtrykker tilfredshed med valget af Obama. En afslutning på racismen, lyder det fra præsident Peres

Flere af de centrale politikere og ledere i Mellemøsten udtrykker tilfredshed med, at Barack Obama har vundet præsidentvalget i USA.

- Ingen hvid mand kan længere hævde at være overlegen, ingen sort kan hævde, at der er diskrimination. Vi er samme folk, siger Shimon Peres, Israels præsident.

Amr Moussa, generalsekretær i Den Arabiske Liga, udtrykker håb om, at Obama vil være en oprigtig mægler i regionens mange konflikter.

- Jeg vil gerne understrege den besked, som Obama aldrig er hørt op med at sende, nemlig at vi alle har brug for forandring, og det er det, vi venter af USA's nye leder, siger han.

Den palæstinensiske leder, Mahmoud Abbas, ønsker også tillykke og opfordrer Obama til at sætte tryk på arbejdet med at løse den israelsk-arabiske konflikt.

I Irak siger udenrigsminister Hosheyr Zebari, at der ikke bliver tale om, at USA trækker sig hurtigt ud af Irak, selv om Obama har bebudet, at soldaterne skal hjem.

Men den antiamerikanske, shiamuslimske oprørspræst Moqtada al-Sadr ser anderledes på det.

- Vi regner valgsejren for det amerikanske folks ønske om at trække soldater ud af Irak. Det er det, vi ser frem til, siger en af Sadr's talsmænd.