Annonce:
Annonce:

Efterretningstjeneste erkender sjusk

Kilderne var for få og for dårlige, da Forsvarets Efterretningstjeneste helt fejlagtigt konkluderede, at Irak havde masseødelæggelsesvåben

Efterretningsvæsenet havde for få og for ringe kilder til viden om Saddam Husseins våben. (Foto: AP)
Efterretningsvæsenet havde for få og for ringe kilder til viden om Saddam Husseins våben. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Forsvarets Efterretningstjeneste indrømmer at have sjusket, da den forud for krigen i 2003 konkluderede, at Irak sandsynligvis havde masseødelæggelsesvåben. Det passede overhovedet ikke, viste det sig, da præsident Saddam Hussein var fjernet gennem en krig.

Kilderne for efterretningstjenesten var for få og for dårlige. De irakere, der gav oplysninger videre, var ikke til at stole på. Og deres oplysninger blev ikke modtaget kritisk nok, erkender efterretningstjenesten i et notat til forsvarsudvalget i Folketinget.

Svært at hyre kilder
- Under Saddam Husseins regime i Irak var det svært at operere for vestlige efterretningstjenester, og kun få irakere kunne hverves som kilder. Det viste sig, at de enten var utroværdige, eller de havde leveret oplysninger om emner, som de ikke havde indsigt i eller adgang til, står der i notatet, som er skrevet den 30. oktober 2008.

Samtidig kritiserer efterretningstjenesten sig selv for at lade sig rive med af den tankegang, som prægede andre efterretningstjenester.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: