Annonce:
Annonce:

Mandela: Valg viser, drømme kan opfyldes

Sydafrikas tidligere præsident Nelson Mandela skriver i sin lykønskning til Obama, at hans valgsejr viser, at drømmen om at forandre verden kan gå i opfyldelse

Annonce:
Følg Politik

Sydafrikas første sorte leder, Nelson Mandela, siger at Barack Obamas sejr ved det amerikanske præsidentvalg viser, at enhver kan få opfyldt sine drømme om at forandre verden.

- Din sejr har demonstreret, at ingen person noget sted i verden skal være bange for at drømme om at forandre verden til et bedre sted, skrev Mandela i et lykønskningsbrev til Obama.

Mandela roser den nyvalgte amerikanske præsident for hans ønske om at styrke fred og sikkerhed. Han udtrykte tiltro til, at bekæmpelse af fattigdom og sygdom vil have høj prioritet under Obamas ledelse.

- Vi er overbeviste om, at du til syvende og sidst vil opnå din drøm om fuldt ud at gøre USA til en partner i et fællesskab af nationer, der arbejder for fred og fremgang for alle, skriver Mandela.

Mandela stod i spidsen for Sydafrikas første demokratiske regering fra 1994 til 1999. Forud for det sad han fængslet i 27 år for sin modstand mod det hvide apartheidstyre og er et af de helt store ikoner i kampen for sortes rettigheder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: