Elvis-ambassadør stopper med Bush

Den amerikanske ambassadør i Danmark regner med at sige farvel sammen med den nuværende præsident, George W. Bush

James P. Cain har været en farverig ambassadør. (Privatfoto)
James P. Cain har været en farverig ambassadør. (Privatfoto)

Farvel til den amerikanske præsident, George W. Bush, betyder også farvel til den amerikanske ambassadør i København, James P. Cain. Han ser muligheder for, at præsidentskiftet forbedrer forholdet mellem USA og resten af verden.

Men han regner ikke med at blive i København, når den nye præsident, demokraten Barrack Obama, overtager Det Hvide Hus i januar. James P. Cain er republikaner og ven med taberen, John McCain, fortæller han.

- Jeg er meget spændt på Barrack Obama og den mulighed, han har for at udleve den store amerikanske drøm og virkeligt forbedre USA's forhold til verden, siger ambassadør Cain til Ritzau.

- Amerikas ansigt skifter. Det er en dag for entusiame og optimisme. Jeg forstår den mulighed, som Amerika nu har for at ændre sit forhold til verden, siger Cain.

- Jeg rejser formodentlig. Det er tid til forandring. Forandring er godt. I vores system vil den nye præsident indsætte sin egen ambassadør, siger Cain ved et morgenmadsarrangement på Hotel Mariott ved havnen i København.

Selv om ambassadøren snart begynder at pakke, regner han ikke med, at forholdet mellem USA og Danmark ændres radikalt.

- Forholdet mellem USA og Danmark er stærkt og enestående allerede. Det er klart fra mine rejser i Danmark, at danskerne elsker Barrack Obama. De er entusiastiske over for Obama, men elsker Amerika uanset hvad, siger USA's ambassadør.