Annonce:
Annonce:

McCain fører

Valgstederne er ved at lukke i det østlige USA. John McCain vinder i Kentucky, Obama snupper Vermont, mens det er helt lige i Indiana

Barack Obama fik stryg i Kentucky. Statens otte valgmænd går til John McCain. (Foto: AP)
Barack Obama fik stryg i Kentucky. Statens otte valgmænd går til John McCain. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Mens der fortsat er lange køer foran valgstederne i store dele af USA har enkelte valgsteder afsluttet valghandlingen, og de første foreløbige resultater er ved at indløbe.

I Kentucky hvor vælgerne i både 2000 og 2004 stemte på George W. Bush holder vælgerne fast i republikanerne. Med 242.000 stemmer optalt tegner John McCain sig for hele 55 procent af stemmerne og står til at snuppe statens otte valgmænd. Præsidentvalget i Kentucky har de sidste 40 år givet sejr til den mand, der senere har vundet Det Hvide Hus, så hvis det skal tages som en indikator, vinder John McCain en højst overraskende samlet sejr.

Samme mønster gør sig gældende i Vermont men med Barack Obama som vinderen, der dermed står til at få sine første tre valgmænd.

Annonce:

Indiana svinger frem og tilbage
I Indiana, der er en af svingstaterne, er kampen tættere. Med 120.000 optalte stemmer førte Barack Obama med 50 procentpoint mod McCains 49.

Nu er man ved at optælle stemmerne i de republikanske højborge, og det har betydet, at McCain nu fører med 51 % mod 48 % til Obama med 480.000 optalte stemmer.

Ifølge CNN vægter vælgerne økonomien højest, når de afgiver deres stemme, mens terror og Irak-krig vægtes lavt.

62 procent af vælgerne, mener at økonomien er vigtigst i forhold til, hvilken kandidat de stemmer på.

10 procent mener, at Irak-krigen er vigtigst, ni procent vægter krigen mod terror højest, når de afgiver deres stemme, mens blot ni procent rangerer sundhedssystemet højest i forhold til hvor stemmen placeres.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: