Annonce:
Annonce:

Vraget: Jeg vil ikke være toer i DR

Avis- og Venstremanden Torben Dalby Larsen var i spil, men blev vraget som bestyrelsesformand i DR efter at have været konstitueret i fire måneder

- Som næstformand sidder du bare der i flere timer. Det har jeg ikke tid til, siger Torben Dalby Larsen, til i dag konstitueret bestyrelseformand for DR. (Foto: Magnus Møller)
- Som næstformand sidder du bare der i flere timer. Det har jeg ikke tid til, siger Torben Dalby Larsen, til i dag konstitueret bestyrelseformand for DR. (Foto: Magnus Møller)
Annonce:
Følg Politik

- Jeg vil ikke være næstformand.

Den nu forhenværende formand for DR’s bestyrelse, Torben Dalby Larsen, er netop blevet droppet som permanent formand - en post, der ville sikre en årlig indtægt på 300.000 kroner. De penge går i stedet til Michael Christiansen, tidligere direktør for Det Kongelige Teater.

I mere end fire måneder har Torben Dalby Larsen, chefredaktør og administrerende direktør for Dagbladet/Frederiksborg Amts Avis, holdt tæt om sit syn på politikernes langsommelighed med at finde en ny formand - modsat generaldirektør Kenneth Plummer, der kaldte det langsomme forløb ’uanstændigt’ over for netop Dalby Larsen.

Har givet Carina besked
Alligevel er Torben Dalby Larsen hverken bitter eller vred over det langtrukne forløb.

- Nej, jeg er ikke skuffet - sådan er det. Opgaven var at være fungerende, indtil jeg fik andet at vide, siger Torben Dalby Larsen.

Annonce:

Den socialdemokratiske medieordfører, Mogens Jensen, siger tirsdag til Journalisten.dk, at han forventer, at næstformanden i DR's bestyrelse nu bliver en repræsentant fra oppositionspartierne. Torben Dalby Larsen - der er udpeget af Venstre - bliver det i hvert fald ikke.

– Jeg har allerede fortalt Carina (kulturminister Carina Christensen (K), red.), at jeg ikke vil være næstformand. Det gjorde jeg, da hun ringede i går aftes, siger Torben Dalby Larsen.

Har ikke tid til bare at sidde
Den mangeårige bladmand gider ikke medvirke til spekulationer om hans fremtid i DR-toppen.

– Jeg har passet formandshvervet, som de har bedt mig om. Nu er det afklaret, og så fortsætter jeg som almindeligt bestyrelsesmedlem.

– En næstformand skal jo sidde i det andet og det tredje udvalg, og hvis du er fungerende formand, bestemmer du jo mødetidspunkter. Det gør du ikke som næstformand. Der sidder du bare der i flere timer. Det har jeg ikke tid til, siger Torben Dalby Larsen, der er administrede direktør og chefredaktør for den store, sjællandske fusionsavis, DAGBLADET/Frederiksborg Amts Avis.Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: