Obama-sejr vil gavne aktiemarkedet

Obama som amerikansk præsident vil på kort sigt gavne de hårdt ramte globale aktiemarkeder. Men på lang sigt kan McCain-sejr være gavnlig

Udfaldet af det amerikanske valg vil trække tråde ud i hele den globale økonomi og herunder også påvirke det danske aktiemarked. Den økonomiske politik vil nemlig på længere sigt afhænge af, om der står McCain eller Obama på dørskiltet til Det Hvide Hus.

Ifølge afdelingschef i Danske Markets Mads Zink vil et valg af Barack Obama skabe en mere handlekraftig amerikansk regering, som vil gavne den amerikanske økonomi.

- Det er vigtigt, at der kommer en handlekraftig regering i USA. Og da det ser ud til, at demokraterne får flertal i både Repræsentanternes Hus og Senatet, tror vi, at det vil blive meget nemmere at få sin politik igennem, hvis det også er en demokratisk præsident. Det vil være gavnligt for den amerikanske økonomi og på sigt også det amerikanske aktiemarked, siger Mads Zink til RB-Børsen.

Et velfungerende amerikansk økonomi vil, ifølge Mads Zink, generelt få betydning for hele aktiemarkedet globalt.

På længere sigt ser seniorstrateg i Nordea Henrik Drusebjerg dog ikke Obama som en gevinst for aktiemarkederne.

- Umiddelbart er det McCain, der er bedst for aktiemarkederne, fordi han går ind for skattelettelser og mindre regulering. Det er det, aktiemarkederne bedst kan lide, påpeger han.

Han venter dog ingen reaktion på aktiemarkederne onsdag, når valgresultaterne foreligger. Der skal man længere hen for at se, hvordan realpolitikken bliver.