Rapport frifinder Palin

Rapport i sag om magtmisbrug i Alaska frifinder den republikanske vicepræsidentkandidat Sarah Palin

Sarah Palin gjorde intet forkert, da hun i juli fyrede chefen for offentlig sikkerhed i Alaska. Det fastslår rapport. (Foto: AP)
Sarah Palin gjorde intet forkert, da hun i juli fyrede chefen for offentlig sikkerhed i Alaska. Det fastslår rapport. (Foto: AP)

Mens Barack Obama ser ud til at feje al modstand til side i kampen om Det Hvide Hus, kan republikanernes vicepræsidentkandidat, Sarah Palin, trøste sig med lidt oprejsning i sagen om magtmisbrug i Alaska.

Alaskas nævn for personalesager har i en netop offentliggjort rapport renset Alaska-guvernøren for samtlige anklager for magtmisbrug.

Ifølge rapporten har Sarah Palin nemlig ikke gjort noget forkert under fyringen af sin chef for offentlig sikkerhed.

Det var Palin selv, der bad nævnet for personalesager om at undersøge sagen, som i de amerikanske medier for længst er døbt 'Troopergate'.

Guvernøren ønskede en uvildig undersøgelse, efter at delstatsforsamlingen i Alaska i oktober slog fast, at Palin misbrugte sin magt til at fyre sikkerhedschefen, fordi han ikke ville fyre en ansat, som var involveret i en skilsmissestrid med Palins søster.

Delstatsforsamlingens undersøgelse konkluderede, at Palin havde forbrudt sig mod delstatens etiske regler, da hun i juli fjernede Walt Monegan fra chefstillingen for offentlig sikkerhed.

Men i den netop offentligjorte rapport tilsidesætter nævnet for personalesager fuldstændig delstatsforsamlingens undersøgelse.

Ifølge nævnet for personalesager indhentede de folkevalgte godt nok de væsentligste informationer i sagen, men de fejltolkede regelsættet.