Annonce:
Annonce:

Rapport frifinder Palin

Rapport i sag om magtmisbrug i Alaska frifinder den republikanske vicepræsidentkandidat Sarah Palin

Sarah Palin gjorde intet forkert, da hun i juli fyrede chefen for offentlig sikkerhed i Alaska. Det fastslår rapport. (Foto: AP)
Sarah Palin gjorde intet forkert, da hun i juli fyrede chefen for offentlig sikkerhed i Alaska. Det fastslår rapport. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Mens Barack Obama ser ud til at feje al modstand til side i kampen om Det Hvide Hus, kan republikanernes vicepræsidentkandidat, Sarah Palin, trøste sig med lidt oprejsning i sagen om magtmisbrug i Alaska.

Alaskas nævn for personalesager har i en netop offentliggjort rapport renset Alaska-guvernøren for samtlige anklager for magtmisbrug.

Ifølge rapporten har Sarah Palin nemlig ikke gjort noget forkert under fyringen af sin chef for offentlig sikkerhed.

Det var Palin selv, der bad nævnet for personalesager om at undersøge sagen, som i de amerikanske medier for længst er døbt 'Troopergate'.

Guvernøren ønskede en uvildig undersøgelse, efter at delstatsforsamlingen i Alaska i oktober slog fast, at Palin misbrugte sin magt til at fyre sikkerhedschefen, fordi han ikke ville fyre en ansat, som var involveret i en skilsmissestrid med Palins søster.

Delstatsforsamlingens undersøgelse konkluderede, at Palin havde forbrudt sig mod delstatens etiske regler, da hun i juli fjernede Walt Monegan fra chefstillingen for offentlig sikkerhed.

Men i den netop offentligjorte rapport tilsidesætter nævnet for personalesager fuldstændig delstatsforsamlingens undersøgelse.

Ifølge nævnet for personalesager indhentede de folkevalgte godt nok de væsentligste informationer i sagen, men de fejltolkede regelsættet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: