Annonce:
Annonce:

Comeback til Obamas gale præst

Barack Obamas ekspræst Jeremiah Wright får alligevel lov til at spille en rolle i den amerikanske valgkamp. Se den kontroversielle valgreklame

Annonce:
Følg Politik

CHICAGO (ekstrabladet.dk): I et sidste fortvivlede forsøg på at trænge igennem til vælgerne i en række afgørende svingstater har republikanerne offentliggjort en valgreklame med Barack Obamas vrede præst Jeremiah Wright i hovedrollen.

Det er Det Republikanske Parti, der står bag den effektfulde reklame, der bliver sendt på landsdækkende tv i valgkampens allersidste dage.

Jeremiah Wright var tæt på at knække Obamas kampagne under forårets primærvalg, da gamle videoklip med præsten dukkede op på Youtube.

- Gud forbande Amerika, brølede Wright blandt andet under en prædike og gav udtryk for, at USA selv havde været ude om terrorangrebet den 11. september 2001.

Annonce:

'US KKK of A'
Jeremiah Wright harcelerede også imod 'det racistiske Amerika', som han voldsomt provokerende kaldte for 'US KKK of A'. Det er disse frastødende klip, som går igen i valgreklamen, der heller ikke undlader, at fortælle, at Wright har døbt Obamas børn.

- Hvis du overvejer at stemme på Obama så husk, at han havde denne mand som sin spirituelle mentor, hedder det i reklamen.

Barack Obama var i marts tvunget til at tage afstand fra Wrights ord, men Illinois-senatoren nægtede i første omgang, at slå hånden af præsten. Det gjorde han dog få uger senere.

Lyttede til had
John McCain, den republikanske kandidat, havde lovet, at han ikke ville bruge Obamas tidligere præst imod ham. Hans kampagne siger, at McCain ikke kan kontrollere valgmateriale, som andre udsender.

Det Republikanske Parti forsvarer valgvideoen på sin hjemmeside:

- Vi mener, at det er nødvendigt, at det amerikanske folk husker på, at Obama sad i kirken og lyttede til denne mand prædike had i mange, mange år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: