'Stem McCain – ikke Hussein'

Barack Obamas hudfarve og mellemnavn bruges til at sværte ham: - Det bliver beskidt, advarer han om valgkampens sidste dage

- John McCain! Ikke Hussein! John McCain! Ikke Hussein!

Den republikanske vicepræsidentkandidat Sarah Palin var lørdag midt i sin valgtale ved et stævne i det centrale Florida, da en gruppe tilhængere i kor begyndte at råbe slagord rettet mod demokraten Barack Obama.

Sarah Palin måtte hæve sin stemme for at overdøve tilhængerne. De republikanske valgmøder er blevet et sted, hvor had til Obama og Islam ofte kommer til udtryk i en uskøn blanding.

- Stem McCain, ikke Hussein! Stem McCain, ikke Hussein, lød omkvædet ved et Palin-stævne i Williamsport i Pennsylvania tidligere på ugen.

Opkaldt efter Saddam
Barack Obamas mellemnavn er helt korrekt Hussein. Og ifølge nogle modstandere beviser det, at han er muslim. Obama er kristen - søn af en hvid amerikansk kvinde og en sort kenyansk mand.

Selv om McCain-kampagnen har gjort sig umage for ikke at nævne Obamas mellemnavn, holder mange vælgere sig ikke tilbage. John A. Mitten indrømmer, at han deltog i Hussein-koret i Florida.

- Jeg tror, Obama er opkaldt efter Saddam Hussein. Jeg ønsker ganske enkelt ikke at have ham som præsident, siger Mitten til avisen New York Times.

Det bliver beskidt
Med bare tre dage til det amerikanske præsidentvalg advarer Barack Obama sine tilhængere om, at det bliver en slutspurt med mange beskidte tricks.

- I må ikke tro, at denne valgkamp er afgjort endnu. Det bliver beskidt i de næste par dage, sagde han til tilhængerne i Columbia, Missouri.

Obamas advarsel kommer samtidig med meldinger om, at hans valgplakater bliver overmalet med antimuslimske slagord. Og de omstridte automatiserede telefonopkald – de såkaldte robo-calls – benyttes flittigt til at kritisere hans patriotisme og hæderlighed.

Advarer mod Obama
Samtidig omdeles løbesedler med racistiske undertoner og slår Obama i hartkorn med arabiske terrorister. En konservativ organisation har oven i købet brugt en mindre formue på at husstandsomdele 28 millioner dvd'er, som advarer mod Islam – og Barack Obama.

Det er ikke til at vide, hvor meget de ufine kneb vil påvirke Obamas chancer ved præsidentvalget på tirsdag. Men ifølge meningsmålinger mistænker cirka ti procent af amerikanerne ham fortsat for at være skabsmuslim.