Historisk kinesisk besøg i Taiwan

Kinas mest højtstående forhandler i Taiwan-spørgsmålet ankom mandag til den selvstyrende østat, hvor det forventes, at parterne vil underskrive handelsaftaler

Den kinesiske topforhandler i Taiwan-spørgsmålet, Chen Yunlin, ankom i dag til Taiwan på en historisk rejse til den selvstyrende ø. Det er nemlig årtier siden, at en så højtstående repræsentant for det kinesiske styre sætter sine ben i Taiwan.

Det ventes, at der under Chens besøg vil blive underskrevet aftaler om blandt andet skibsfart, direkte flyvninger og internationalt finanssamarbejde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kina har siden 1949 fastholdt, at Taiwan er en del af det kinesiske rige, og kineserne har svoret at tiltvinge sig herredømmet over Taiwan. Om det så bliver med magt.

Men siden den Kina-venlige Ma Ying-jeou blev Taiwans præsident i maj, er der sket en opblødning i det ellers spændte forhold, og indtil flere aftaler mellem Taiwan og Kina er blevet underskrevet.

Oppositionen på Taiwan har imidlertid planlagt en protest mod, at Taiwan efter deres opfattelse er ved at komme for tæt på Kina.