Annonce:
Annonce:

Sådan vinder John McCain

John McCain kan stadig vinde det amerikanske præsidentvalg. Her er tre grunde til, hvorfor han slår Obama på målstregen

Annonce:
Følg Politik

Selv om meningsmålingerne må være nedslående læsning for John McCain, er det alt for tidligt at afskrive den 72-årige Arizona-senator. McCain har nemlig stadig en chance for at vinde præsidentvalget på tirsdag. Det er der tre grunde til:

  • Tvivlerne:
    Der er fortsat mange vælgere, som endnu ikke har besluttet sig for, hvem de vil stemme på. En ny måling fra nyhedsbureauet AP viser, at hele 14 procent af vælgerne er i tvivl. Barack Obamas eksotiske baggrund kan på valgdagen skade ham blandt denne gruppe vælgere. Hvis et markant flertal blandt tvivlerne beslutter sig for at stemme på John McCain, kan han vinde valget.
  • Joe the Plumber:
    Med udgangspunkt i blikkenslageren Joe Wurzelbacher har John McCain omsider formået at formulere et effektivt økonomisk budskab, som de amerikanske vælgere kan forstå. Skattepolitik er traditionelt republikanernes stærkeste kort, og McCain har i de sidste par uger fokuseret intenst på den amerikanske bliktud og hans skatteprocent.
  • De nye vælgere:
    Barack Obamas forspring i meningsmålingerne er baseret på, at et historisk stort antal førstegangsvælgere vil møde op og stemme på ham – især unge og afroamerikanere. Men det er muligt, at forventningerne til denne gruppes valgdeltagelse er sat for højt. Især unge vælgere er kendt for at være upålideligt stemmekvæg. John McCain har en god chance, hvis førstegangsvælgerne svigter Obama.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: