McCain lover kamp til stregen

McCain-kampagnen sprudler af optimisme over interne meningsmålinger, der angiveligt viser, at John McCain haler ind på Obama

John McCains rådgivere advarede i går mod at afskrive den republikanske præsidentkandidat på forhånd og påstod, at deres interne meningsmålinger viser tegn på et tæt opgør mod rivalen Barack Obama.

- Vi er helt oppe at køre over den seneste bevægelse i meningsmålingerne, siger kampagneleder Rick Davis og tilføjer optimistisk:

- Vi er vidner til, tror jeg, et af de største comeback, siden John McCain vandt primærvalget.

Rick Davis fortale desuden, at McCain-kampagnen vil bruge 60 millioner kroner mere end Obama-lejren på valgreklamer på tv i de næste tre dage. En påstand, som ikke helt stemmer overens med Obamas klare økonomiske fordel.

Fokus på svingstater
John McCain, en 72-årig senator fra Arizona, og Barack Obama, en 47-årig senator fra Illinois, vil i valgkampens sidste dage føre intens kampagne i svingstater, der hver i sær kan afgøre præsidentvalget på tirsdag.

McCain har i to dage besøgt Ohio, og han vil tilbringe weekenden i Virginia, Pennsylvania og New Hampshire. Ifølge meningsmålingerne er Obama foran i alle fire stater.

Obama holder føring
Obama vil udelukkende føre valgkamp i delstater, som George W. Bush vandt for fire år siden. Et snit af alle landsdækkende meningsmålinger giver Obama et forspring på over seks procentpoint.