'Tak for lort, Fogh'

DSU lancerer ny hjemmeside, der skal dokumentere de uhumske toiletforhold på mange folkeskoler. Det sker med billeder, som elever og lærere sender til siden

DSU sender en hilsen til statsminister Anders Fogh Rasmussen i foreningens kampagne om uhumske skoletoiletter.(Arkivfoto: Colourbox.com)
DSU sender en hilsen til statsminister Anders Fogh Rasmussen i foreningens kampagne om uhumske skoletoiletter.(Arkivfoto: Colourbox.com)

'Tak for lort, Fogh'.

Sådan lyder titlen på en ny kampagne og en hjemmeside med det samme navn, som Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) lancerede i dag.

Kampagnen skal sætte fokus på de uhumske toiletforhold, der efter DSU's opfattelse stadig præger mange præger folkeskoler. Elever og lærere opfordres til at sende billeder ind, som dokumenterer, hvor slemt det står til på skolerne.

Peter Hummelgaard Thomsen, formand for DSU, har ingen problemer med sprogbrugen.

- Udtrykket er dobbelttydigt. Hvor jeg kommer fra, siger vi 'tak for lort', når vi mener 'tak for ingenting'. Men det skal også forstås rent bogstaveligt som en hentydning til de toiletforhold, der er en del af hverdagen for mange elever, siger han.

DSU's formand mener, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og andre ministre under sidste års valgkamp opførte sig 'mega-hyklerisk'.

- I dag kan vi konstatere, at de udstedte en dækningsløs check, vurderer Peter Hummelgaard.