Ammitzbøll ude af De Radikale

Folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll melder sig ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger efter møde med Margrethe Vestager søndag. Han fortsætter kritikken af partiets leder

Simon Emil Ammitzbøll kommer ikke til at have Margrethe Vestager som sidemand i fremtiden. (Foto: Kim Agersten)
Simon Emil Ammitzbøll kommer ikke til at have Margrethe Vestager som sidemand i fremtiden. (Foto: Kim Agersten)

Folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbøll melder sig ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger, oplyser han til Ritzau. Udmeldelsen kommer efter, at han søndag aften havde et møde med den radikale leder, Margrethe Vestager.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt han er på vej over i Liberal Alliance, som der ellers har været forlydender om.

I sidste måned beskyldte han den radikale ledelse for at have forrådt De Radikales linjer under den seneste valgkamp.

Ammitzbøll begrunder sin udmeldelse af Det Radikale Venstre med mistillid til gruppeledelsen og uenighed om strategi og politik, ikke mindst udlændingepolitik. Han fortsætter sit angreb på den radikale leder, Margrethe Vestager, som han beskylder for under valgkampen at løbe fra den vedtagne strategi om at se til borgerlig side, hvis der ikke var udsigt til en S-R-regering.

Fortsætter angreb
- Det meddelte Margrethe Vestager midt inde i valgkampen, at man alligevel ikke havde tænkt sig at gøre, mindre end 14 dage efter, at både folketingsgruppen og hovedbestyrelsen havde vedtaget den strategi, siger Ammitzbøl mandag morgen til Ritzau.

- Jeg har meldt mig ud efter længere tids politiske og strategiske uenigheder og især, fordi der ikke længere er tillid mellem mig og den radikale gruppeledelse, siger han.

- I forhold til det politiske er der en manglende erkendelse af, at S og SF har bevæget sig så langt ud i udlændingepolitikken, så forskellen mellem dem og VKO-partierne i virkeligheden er ret ligegyldig. Derfor burde det være meget mere åbent, om Det Radikale Venstre samarbejdede til højre eller venstre i salen.

- Jeg så gerne, at partiet tog konsekvensen af, at mange andre partier er blevet strammere på udlændingeområdet og stod fast på den borgerlige humanisme og erkendte, at der er ikke er den store forskel på de røde og de blå, siger Ammitzbøl til Ritzau.

1 af 2 Ammitzbøll fortsætter den skarpe kritik af partileder Margrethe Vestager.(Foto: Michael Altschul)
2 af 2 Simon Emil Ammitzbøll kommer ikke til at have Margrethe Vestager som sidemand i fremtiden. (Foto: Kim Agersten)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen