Millitante bliver væk fra demonstration

Militante antifascister holder sig væk fra Århus-demonstration efter ballade om deres deltagelse.

Den militante forening, Antifascistisk Aktion, siger nu, at den holder sig væk fra en demonstration i morgen i Århus mod racisme og diskrimination.

Meldingen kommer efter, at flere talere har meldt afbud af frygt for vold og ballade mellem den militante venstrefløjsgruppe og byens talstærke nazisympatisører.

Det radikale folketingsmedlem Morten Østergaard og Socialdemokraternes byrådsmedlem Ango Winther samt en repræsentant for Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske, Kenneth Enberg, har alle meddelt, at de dropper deres medvirken på den baggrund.

En talsmand for Antifascistisk Aktion i København, Anders Lind, siger til Ritzau, at gruppen aldrig har haft planer om at deltage. Han afviser at fortælle om begrundelsen for, at Antifascistisk Aktion ikke skulle ønske at være med i sådan en demonstration.

Imens siger formanden for LO Århus, Hans Halvorsen, at fagbevægelsen har gjort arrangørerne, Antiracistisk Netværk - Århus, klart, at de ville droppe anbefalingen af demonstrationen, med mindre arrangørerne sørgede for at få Antifascistisk Aktion og ligesindede til at holde sig væk.

- Det har vi indtryk af, at de har opfyldt, siger han som begrundelse for, at LO fastholder sin opbakning til demonstrationen.

0 kommentarer
Vis kommentarer