Ritts frås skal stoppes

Politikere vil bremse borgmesterens planer om luksusmødelokaler

Ritt Bjerregaards politikerkolleger synes ikke, at hun behøver at bruge yderligere 2,5 millioner kroner. (Foto: Anthon Unger)
Ritt Bjerregaards politikerkolleger synes ikke, at hun behøver at bruge yderligere 2,5 millioner kroner. (Foto: Anthon Unger)

Ritt Bjerregaards dyre vaner med designmøbler og luksusmødelokaler skal stoppes.

Det mener flere politikere på Københavns rådhus, efter Ekstra Bladet i går kunne afsløre, at Ritt Bjerregaard og co. er i færd med at bruge i alt fem millioner kroner på at istandsætte fire luksus-mødelokaler på Rådhuset, alt imens skolerne i København får lov at forfalde.

- Ritt har jo en vanvittig dyr smag, og det er et helt forkert signal at sende til befolkningen. Jeg har stemt for en renovering af Rådhuset. Men jeg har ikke stemt for, at Ritt skal vælge lamper til 25.000 kroner stykket, siger Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen.

Han håber nu på at kunne samle et flertal for at bremse Ritts planer om at bruge yderligere 2,5 millioner kroner på tre andre mødelokaler på Rådhuset i år - ud over de 2,5 millioner, som allerede er ved at blive spenderet.

Også Venstre siger nu klart fra over for planerne om at bruge flere millioner på Rådhuset frem for nedslidte skoler eller idrætsanlæg. Sagen skal afgøres i kommunens økonomiudvalg i næste uge.

- Jeg forstår godt, hvis københavnerne undrer sig over dette ekstravagante projekt, som Ritt Bjerregaard har ansvaret for. Og jeg mener godt, at vi kan udskyde bevillingen af de sidste 2,5 millioner kroner til renoveringen af lokalerne, siger Pia Allerslev (V), borgmester for kultur- og fritidsforvaltningen.

Det er planen, at særligt økonomiudvalgets lokale - Ritt Bjerregaard er formand for økonomiudvalget - skal indrettes ’mere eksklusivt’ end de øvrige. Alle de andre borgmestre har også sæde i samme lokale.

Ekstra Bladet har de seneste fem dage forsøgt at få et interview med Ritt Bjerregaard, men heller ikke i går ville hun kommentere afsløringerne.