Simply the best

Tina Turner lagde tonen an, da Lene Espersen blev hyldet som en sand - konservativ - helgen af et nærmest kogende begejstret landsrådsmøde

Så blev det officielt. Bendt Bendtsen overdrager lederskabet til Lene Espersen. (Foto: Linda Johansen)
Så blev det officielt. Bendt Bendtsen overdrager lederskabet til Lene Espersen. (Foto: Linda Johansen)

Til tonerne af Tina Turners 'Simply the best' blev Lene Espersen kåret - nærmest helgenkåret - til ny formand for de konservative i eftermiddag på partiets landsråd på Bella Center i København.

Stående, minutlange ovationer strømmede Lene Espersen - klædt i en ikke specielt konservativ, kropsnær, vinrød kjole - i møde fra en nærmest kogende kongressal. De delegerede holdt en skov af grønne rally-skilte op i luften med tekster som 'Lene Espersen - klar tale' og 'Simply the best'. KU'ere skød sølvfarvet konfetti op i luften. Ganske som i amerikansk politik.

Lene modtog et par mega-blomsterbuketter, som hun bar ned fra scenen i sine højhælede og lod gå videre til sin mor fra det nordjyske, der sammen med Lenes far, Lenes ægtefælle Danny Feltmann og parrets to børn Markus og Robert overværede Lenes tale ved familiebordet lige for an talerstolen.

Danny og de to børn fik kys og kram af mor Lene, og alle fire fulgte med op på scenen - mens konfettien regnede ned over dem, og salen igen og igen sendte taktfaste klapsalver mod Espersen-klanen.

Forsigtig EU-skeptisk
De delegerede havde forinden netop overværet hendes timelange tiltrædelsestale, hvor hun slog på de konsevatives sociale engagement. Blandt andet ved at slå på, at K vil skaffe flere penge til de psykisk syge.

Hun og de konservative vil korte dagpengeperioden ned fra 4 til 2,5 år. Det skal alene skaffe 10.000 ekstra arbejdspladser.

Lene Espersen fastslog - som da hun 9. september blev valgt til leder af folketingsgruppen - at de konservative skal turde sige fra over for EU.

- For mig som konservativ er det vigtigt at understrege, at jeg vil forsvare nationalstaterne. EU er ikke og bliver ikke Europas Forenede Stater, understregede Lene.

Mandschauvinisme
Lene opfordrede alle kvinder til at trodse den mandschauvinisme, som stadig findes i samfundet:

- Jeg vil gerne sige til alle de unge kvinder derude: Hold Jer ikke tilbage. I er mindst lige så dygtige som mændene. I skal forfølge Jeres mål og Jeres drømme. Gå efter lederstillingerne og gå efter bestyrelsesposterne. Jeg ved, I kan, sagde Lene Espersen.

Tale, man aldrig hørte fra den afgående K-formand Bendt Bendtsen, der aldrig har lagt skjul på, at det er fru Kirsten, der laver manden derhjemme i Allesø, mens hr. Bendt hygger sig i jagtstuen.