Kåd borgmester: Drik, møghunde

Vanskeligt stillet kommune får særligt tilskud fra Velfærdsministeriet - og sender toppolitikere og embedsmænd på våd rejse til Tyskland

Borgmester Kaj Petersen gik foran, da han var med kolleger og embedsmænd på værtshus i Tyskland. (Foto: Kristian Linnemann)
Borgmester Kaj Petersen gik foran, da han var med kolleger og embedsmænd på værtshus i Tyskland. (Foto: Kristian Linnemann)

Guldborgsund Kommune har netop modtaget syv millioner kroner fra Velfærdsministeriet, fordi den tilhører gruppen af 'særligt vanskelligt stillede kommuner’.

Men kommunen er ikke dårligere stillet end, at politikere og embedsmænd blot en uge før ministeriets beslutning kom hjem fra en studietur til 140.000 kroner .

Turen gik til Tyskland, hvor delegationen skulle kigge på kunst. Men studierne gik aften og nat over i barbesøg, som skatteyderne i den trængte kommune nu får lov at betale.

Borgmesteren gik foran
Især byens socialdemokratiske borgmester Kaj Petersen førte an i løjerne. Allerede den første aften ledte han en gruppe på seks personer til baren Billard-Forum i Düsseldorf. Her ville en byråds-kollega efter midnat gerne tilbage på hotellet, fordi han var beruset, men det ville borgmesteren ikke tillade. I stedet råbte han til forsamlingen, at de skulle tage og drikke noget øl og spiritus, når de nu var gået i byen:

- Hold kæft, I er nogle møghunde. I skal da bare købe nogle bajere, for helvede mand, protesterede Kaj Petersen.

Da Ekstra Bladet konfronterede borgmesteren med oplysningerne nægtede han gentagne gange at have været på baren. Først da avisen fortalte om billeddokumentationen, erkendte borgmesteren, at det måtte være sandt. Men det fik ham ikke til at fortryde de våde aftener og markante opfordringer.

Knokler røven ud af bukserne
– Vi knokler røven ud af bukserne det meste af året. Skulle vi så engang imellem gå i byen og slå en skævert, kan jeg ikke se noget galt i det, siger borgmester Kaj Petersen til Ekstra Bladet.

Men det syn deler Venstres kommunalordfører i Folketinget, Erling Bonnesen, langtfra.

– Fremover vil vi forsøge at være ekstra opmærksomme, når vi får tilsyneladende hykleriske forklaringer i ansøgningerne om ekstra midler, siger Erling Bonnesen til Ekstra Bladet.

Læs mere om Guldborgsund-politikernes druktur i Ekstra Bladet i dag. Køb avisen til halv pris og læs den straks her

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere