Annonce:
Annonce:

Vrede politikere tager hjelme på

7. august kollapsede loftet over EU-parlamentets samlingssal i Strasbourg. I dag mødes parlamentet derfor i Bruxelles - hvor flere medlemmer var iført sikkerhedshjelme

Junibevægelsens Hanne Dahl tog sammen med 20 andre EU-parlamentarikere hjelm på under dagens samling i Bruxelles. (Foto: Gawain Towler)
Junibevægelsens Hanne Dahl tog sammen med 20 andre EU-parlamentarikere hjelm på under dagens samling i Bruxelles. (Foto: Gawain Towler)
Annonce:
Følg Politik

I dag mødes EU-parlamentarikerne i Bruxelles. Samlingen skulle egentlig have fundet sted i Strasbourg, men dér faldt loftet ned 7. august, og skaderne er endnu ikke udbedret.

Det fik i dag 20 EU-parlamentarikere til at iføre sig sikkerhedshjelme, da mødet begyndte klokken 12.

- Det er en morsom henvisning til loftet, der faldt ned. Og så bruger vi lejligheden til nok en gang at gøre opmærksom på det absurde flyttecirkus, siger Junibevægelsens Hanne Dahl på en telefon fra Bruxelles til ekstrabladet.dk.

Parlamentets Ind-Dem-gruppe, som Hanne Dahl tilhører, stiller hvert år ændringsforslag om, at flyttecirkusset til to mia. skattekroner nedlægges. Foreløbig uden held.

Men vi venter på Fogh
- Vi har henvendt os til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), men han har ikke svaret, siger Hanne Dahl.

Hun er overbevist om, at hvis Anders Fogh tager til topmøde med nedlæggelse af flyttecirkusset som højprioritet, vil der blive lyttet.

- Hvis man ikke har mandsmod til at tage vigtige sager op, er al snakken om at sidde med ved bordet i EU jo ligegyldig, siger Hanne Dahl.

EU-kommissionen har afvist en million europæere, der i den såkaldte Oneseat-kampagne har skrevet under på, at flyttecirkusset bør nedlægges.

Frankrig har sikret sig, at parlamentets 12 årlige møder i Strasbourg er skrevet ind i Lissabontraktaten. En ændring af bestemmelsen kan kun ske af stats- og regeringscheferne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: