Vrede politikere tager hjelme på

7. august kollapsede loftet over EU-parlamentets samlingssal i Strasbourg. I dag mødes parlamentet derfor i Bruxelles - hvor flere medlemmer var iført sikkerhedshjelme

Junibevægelsens Hanne Dahl tog sammen med 20 andre EU-parlamentarikere hjelm på under dagens samling i Bruxelles. (Foto: Gawain Towler)
Junibevægelsens Hanne Dahl tog sammen med 20 andre EU-parlamentarikere hjelm på under dagens samling i Bruxelles. (Foto: Gawain Towler)

I dag mødes EU-parlamentarikerne i Bruxelles. Samlingen skulle egentlig have fundet sted i Strasbourg, men dér faldt loftet ned 7. august, og skaderne er endnu ikke udbedret.

Det fik i dag 20 EU-parlamentarikere til at iføre sig sikkerhedshjelme, da mødet begyndte klokken 12.

- Det er en morsom henvisning til loftet, der faldt ned. Og så bruger vi lejligheden til nok en gang at gøre opmærksom på det absurde flyttecirkus, siger Junibevægelsens Hanne Dahl på en telefon fra Bruxelles til ekstrabladet.dk.

Parlamentets Ind-Dem-gruppe, som Hanne Dahl tilhører, stiller hvert år ændringsforslag om, at flyttecirkusset til to mia. skattekroner nedlægges. Foreløbig uden held.

Men vi venter på Fogh
- Vi har henvendt os til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), men han har ikke svaret, siger Hanne Dahl.

Hun er overbevist om, at hvis Anders Fogh tager til topmøde med nedlæggelse af flyttecirkusset som højprioritet, vil der blive lyttet.

- Hvis man ikke har mandsmod til at tage vigtige sager op, er al snakken om at sidde med ved bordet i EU jo ligegyldig, siger Hanne Dahl.

EU-kommissionen har afvist en million europæere, der i den såkaldte Oneseat-kampagne har skrevet under på, at flyttecirkusset bør nedlægges.

Frankrig har sikret sig, at parlamentets 12 årlige møder i Strasbourg er skrevet ind i Lissabontraktaten. En ændring af bestemmelsen kan kun ske af stats- og regeringscheferne.

1 af 2 Til alt held var salen i Strabourg mennesketom, da loftet kollapsede og tunge loftsplader faldt tyve meter. (Foto: AP)
2 af 2 Junibevægelsens Hanne Dahl tog sammen med 20 andre EU-parlamentarikere hjelm på under dagens samling i Bruxelles. (Foto: Gawain Towler)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen