EL opgiver hovedkrav før dagpengeforhandlinger

Enhedslisten erkender, at den i øjeblikket ikke kan presse regeringen til at lave mere end en lappeløsning

Når Enhedslisten torsdag tropper op til dagpengeforhandlinger i Finansministeriet, bliver det uden et krav om kortere genoptjeningsret for udfaldstruede dagpengemodtagere, skriver Avisen.dk.

Enhedslisten slår nu fast, at den har opgivet et af sine hovedkrav fra de seneste måneders debat - nemlig at få halveret genoptjeningsretten fra 52 til 26 uger.

- Jeg har en klar fornemmelse af, at det ikke kommer med i den her aftale, siger Enhedslistens Per Clausen til Avisen.dk.

Den hårde kritik fra især Enhedslisten har gjort regeringen blød, men ikke så blød, at den er klar til at ændre grundlæggende på dagpengereglerne, lyder erkendelsen fra venstrefløjpartiet på forhånd.

- Det, vi kan komme igennem med her og nu, er en lappeløsning. Den kan vi ikke nægte at gennemføre med henvisning til, at vi gerne vil have noget andet og mere, siger Per Clausen.

Han understreger, at partiet ikke på længere sigt har opgivet at komme igennem med en kortere genoptjeningsperiode.

Brancheorganisationen A-kassernes Samvirke har længe presset på for en forkortet genoptjeningsret. Direktør Verner Sand Kirk stiller sig stærkt kritisk over for, at emnet bliver forpasset i forbindelse med den nye dagpengeplan.

- Det er dybt forkert, at genoptjeningsretten ikke er på forhandlingsbordet. Nu kommer der måske en rapport engang i 2015, og så et valg senest lige efter, og så misser man chancen for at få rettet op på et fuldstændig åbenlyst problem, siger han til Avisen.dk.

Når Enhedslistens spidser sætter sig til forhandlingsbordet, sker det med en liste på 30 fejl og mangler i lommen.

Ifølge partiets arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, er de to alvorligste knaster finansieringen gennem forhøjet a-kassekontingent samt intentionen om at sende ledige på arbejdsmarkedsydelse i såkaldte nyttejob.

0 kommentarer
Vis kommentarer