Annonce:
Annonce:

Jens Rohde spidskandidat til EU

Venstres frække dreng vender tilbage til politik, når han på lørdag officielt bliver kåret som Venstres spidskandidat til parlamentsvalget næste år

Venstres tidligere politiske ordfører, Jens Rohde, bliver på lørdag officielt kåret som partiets spidskandidat til EU-parlamentsvalget næste år. (Foto: Stine Larsen/Polfoto)
Venstres tidligere politiske ordfører, Jens Rohde, bliver på lørdag officielt kåret som partiets spidskandidat til EU-parlamentsvalget næste år. (Foto: Stine Larsen/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

For knap et år siden blev Jens Rohde fyret som direktør på den nu hedengangne TV2-radio. Nu vender han tilbage til top-politik - en metier han havde langt mere held med end radiodrift.

På lørdag bliver Jens Rohde nemlig officielt kåret som Venstres spidskandidat til parlamentsvalget næste år, bekræfter flere kilder over for Ekstra Bladet.

Det Venstres hovedbestyrelse der officielt kårer spidskandidaten. Men i realiteten er den en smal gruppe under ledelse af finansminister Lars Løkke Rasmussen, der har fået aftalen med Rohde på plads. Gruppen, der er benævnt EP-kandidatudvalget skriver i sin anbefaling til hovedbestyrelsen:

- Kandidatudvalget peger på en person og politiker, der har evnerne, viljen og modet til at placere sig selv og Venstre midt i det, der optager vælgerne - hvad enten det handler om kunstnerisk optræden eller politiske dilemmaer.

Annonce:

Hvor hovedbestyrelsen beslutter sig for spidskandidaten er det landsmødet, der rangerer de øvrige opstillede.

Det betyder, at den tidligere Tv-vært Morten Løkkegård - der for få dage siden meldte sig som kandidat - skal gøre sine hoser grønne over for traditionelt skeptiske og jordbundne venstre-bagland.

- Vores bagland er nærmest mere konservativt end de konservative selv. Så han skal levere en overbevisende figur , hvis de ikke vælger et flittig partisoldat længere fremme på listen, der har gjort sig fortjent gennem lang og tro tjeneste, siger en MF´er til Ekstra Bladet.

Annonce:

I følge Ekstra Bladets oplysninger har Rohde stillet en række krav for at vende tilbage i Venstres top. Han har for det første forlangt at partiet fyrer nogle penge af på en ordentlig valgkamp, og at han selv får en rolle som" politisk ordfører" for EU-parlamentarikerne. Der kan han trække på sin erfaring fra Christiansborg hvor han var mere end dygtig til at slå partikammerater ned, der udfordrede Fogh-linien eller murede i krogene. Det betyder også, at Morten Løkkegård kan regne med lige præcis så kort snor som de øvrige på listen.

Udvalg fra listen landsmødet skal prioritere i november Hanne Severinsen, tidl. MF´er Kasper Elbjørn, pressechef i Saxobank og tidl. pressechef i CEPOS Poul F. Hansen, journalist og korrespondent Charlotte Antonsen, tidl. MF´er Anne Jensen, nuværende parlamentsmedlem Bent Claudi Lassen, fmd. for danske slagterier

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: