Obama knuser McCain i ny måling

Meningsmåling viser, at demokraten Barack Obama fører stort over sin republikanske modstander John McCain

Hvis der var præsidentvalg i USA i dag ville demokraternes Barack Obama stå til en overvældende jordskredssejr over republikanernes John McCain. Det viser en ny meningsmåling fra Los Angeles Times og Bloomberg.

Ifølge målingen støtter 49 procent af vælgerne Obama, mens McCain kun får opbakning fra 37 procent. Det giver en føring på 12 procentpoint til den demokratiske præsidentkandidat.

Men hvis de uafhængige kandidater Ralph Nader og libertinernes Bob Barr er på stemmesedlen, står Obama til et forspring på hele 15 procentpoint.

Et demokratisk år
Den nye meningsmåling ligger dermed i tråd med en måling fra nyhedsmagasinet Newsweek, som gav Obama et forspring på 15 procentpoint.

- Det er et demokratisk år. Demokraterne har fordelen, konkluderer valgforsker Susan Pinkus, der står bag undersøgelsen.

McCains svage tal skyldes, at han ikke har erobret den konservative vælgerbase, som i 2000 og 2004 afgjorde præsidentvalget til George W. Bushs fordel.

Kvinder bag Obama
Samtidig rammer Barack Obamas popularitet bredt: Han har godt fat i unge, kvinder, afroamerikanere og alle andre minoritetsgrupper. Desuden siger halvdelen af alle hvide vælgere, at de vil stemme på den sorte kandidat.

En afgørende udvikling bag tallene er, at Hillary Clintons tilhængere har besluttet sig at støtte op om Obama. Kun 11 procent af Clintons vælgere siger, at de vil stemme på McCain.

Målingen viser også, at George W. Bush sandsynligvis kommer til at forlade Det Hvide Hus som den mest upopulære præsident nogensinde: Kun 23 procent af amerikanerne synes, at han gør det godt som præsident.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen