Finn Aaberg forlader også DR

Efter i årevis at have stået i kø ved håndvasken har DR's stærkt kritiserede bestyrelsesmedlemmer pludselig fået travlt med at forlade virksomheden

Efter rapporten om DR's økonomi forlader Finn Aaberg som nummer to DR's bestyrelse.. (Foto: Kim Nielsen)
Efter rapporten om DR's økonomi forlader Finn Aaberg som nummer to DR's bestyrelse.. (Foto: Kim Nielsen)

For et par timer siden var det den radikale Peter Hvid Jensen, der tog sit gode tøj og gik. Og for få minutter siden har Finn Aaberg meddelt, at han også forlader DR's øverste ledelse.

- Efter gennemgang af revisorrapporten om DRs byggeri i Ørestad finder jeg det rigtigst at forlade DRs bestyrelse. Det tjener ikke DRs interesser at indlede en fornyet debat om byggestyringen. Jeg må tage rapporten til efterretning, herunder det synspunkt, at vekslende bestyrelser ikke i tilstrækkelig grad har været kritiske over for direktion og byggeledelse.

Ingen kendte Aabergs ansvar
Finn Aaberg var formand for bestyrelsen, da byggeskandalen blev grundlagt i 1999 og indtil december 2002, hvor Jørgen Kleener tog over. Socialdemokraten Aaberg, der er borgmester i Albertslund og kendt som Mogens Lykketofts gamle ven, fortsatte dog i DR's byggeudvalg. Dette udvalg i blev revisionsrapporten om DR Byen, der blev offentilggjort i går, erklæret ulovligt i forhold til DR's vedtægter og regler - og udvalget blev straks nedlagt.

Et af problemerne med byggeudvalget, og dermed også Finn Aabergs ageren, er, at ingen præcist vidste, hvilket ansvar udvalget havde i forhold til direktion og den øvrige bestyrelse.

Det var på forhånd ventet, at mødet mellem Folketingets kulturpolitikere og kulturminister Brian Mikkelsen klokken 15.30 i eftermiddag, ville føre til indtil flere fyringer i DR's bestyrelse. Blandt de forventede fyresedler stod der Finn Aaberg på den forreste.