Pia K: Forbyd tørklæder nu

Pia Kjærsgaard (DF) kæder i et nyhedsbrev diskussionen om tørklæder i danske retssale sammen med rygterne om Anders Foghs planer om EU-toppost

Pia Kjærsgaard mener ikke, at Danmark behøver se på, hvad andre lande gør, når nu vi mener, at tørklæder bør forbydes i danske retssale.  (Arkivfoto: colourbox.com)
Pia Kjærsgaard mener ikke, at Danmark behøver se på, hvad andre lande gør, når nu vi mener, at tørklæder bør forbydes i danske retssale. (Arkivfoto: colourbox.com)

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, er stadig ikke faldet ned oven på Domstolsstyrelsens beslutning om at tillade religiøse tørklæder i danske retssale

- Jeg forstår simpelthen ikke et pluk af, hvorfor det skal være så svært. Domstolsstyrelsens beslutning er uhyrlig og bør ændres, skriver hun mandag i partiets ugebrev.

Pia Kjærsgaard mener ikke, der er behov for at se på, hvordan andre lande har løst problemet.

- For det første ved vi det godt, Tyskland og Frankrig har eksempelvis forbud mod tørklæder i deres retssale og for det andet, hvorfor i alverden skal vi bekymre os om det? Hvis vi i Danmark mener, at tørklæderne skal forbydes i vore retssale, hvorfor gør vi det så bare ikke?

Ny kritik af Foghs EU-drømme
Dansk Folkepartis leder fortsætter i stedet spekulationen over i Anders Foghs eventuelle drømme om en EU-toppost:

- Spørgsmålet er om vi er ude i endnu et forsøg fra statsministerens side på at træffe eller undgå at træffe beslutninger alt efter, hvad der nu er optimalt set i forhold til hans internationale ambitioner. Man kan i hvert fald ikke undgå at få tanken.

Hun slår til sidst fast, at 'Tørklæder hører bare ikke hjemme i Danmark'.

- En person, der repræsenterer en offentlig institution, skal fremstå neutralt. En offentlig ansat skal ikke bruge sin stilling til at missionere for islam, lyder udgangsreplikken fra Pia Kjærsgaard denne uge.

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen