Løkke slipper med skrækken

Sundhedsministeriet frikender den tidligere chef, nuværende finansminister Lars Løkke Rasmussen -  han skal ikke betale en øre tilbage

Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) og tre embedsmænd fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet slipper med skrækken: Deres friweekend i San Francisco i 2005 forbliver gratis.

Torsdag afslørede Ekstra Bladet, at Løkke og de tre embedsmænd hver scorede to gratis hotelovernatninger og fortæring lørdag og søndag 17. og 18. september i San Francisco.

Den danske ministerdelegation ankom allerede fredag aften, men det officielle program startede først mandag morgen. De ekstra overnatninger og restaurant-regninger stod i mindst 12.000 kroner.

Ekspert: Det er ulovligt
Lars Løkkes pressechef Søs Marie Serup bekræftede forleden forløbet, men forklarede, at man mente, det gik an med lidt ekstra overnatning, fordi ministeren havde sparet skatteyderne for en pæn udgift ved alene at flyve monkeyclass –  frem for businessclass, som ministre ellers godt må ved oversøiske destinationer.

Lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing fastslog i går, at Løkke og de tre embedsmænd skal tilbagebetale, hvad friweekenden har kostet ekstra:

– Manøvren er ulovlig. Man kan ikke bare spare med den ene hånd, og så skaffe sig selv feriedage for besparelsen.

– Den fortolkning afviser vi fuldstændig, oplyser særlig rådgiver i Sundhedsministeriet Peter Mørch nu over for Ekstra Bladet.

Spritny forklaring
Han har en helt anden forklaring på de ekstra overnatninger end Løkkes pressechef, Søs Marie Serup:

– Der er ikke tale om, at fordi man vælger at flyve billigt, så har man brugt lidt ekstra på overnatning. Nej, der er tale om, at man flyver til San Francisco på fire billige flybilletter, der kræver, at man bliver i USA weekenden over, og at overnatningen forud for det officielle program er påkrævet for at være udhvilede. Tilbagebetaling kommer ikke på tale.

0 kommentarer
Vis kommentarer