Lene E. velinformeret om tørklæder

Hele fire gange, siden Domstolsstyrelsen i december tillod tørklæder på dommere, er Justitsministeriet blevet informeret. Men Lene Espersen har været tavs

Lene Espersens ministerium har siden december kendt til,  at Domstolsstyrelsen havde besluttet at tillade dommere med tørklæder i de danske retssale. (Foto: Thomas Borberg)
Lene Espersens ministerium har siden december kendt til, at Domstolsstyrelsen havde besluttet at tillade dommere med tørklæder i de danske retssale. (Foto: Thomas Borberg)
Følg Politik

Helt tilbage i december blev Justitsministeriet gjort opmærksom på, at Domstolsstyrelsen havde besluttet at tillade dommere med tørklæder i de danske retssale. Og siden da har styrelsen hele tre gange omtalt beslutningen og ikke mindst begrundelsen for den til ministeriet.

Det viser en række breve sendt fra Domstolsstyrelsen til Justitsministeriet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Alligevel blev Domstolsstyrelsens beslutning ikke kendt for offentligheden, før Ritzau for et par uger siden beskrev den.

Partiformand Pia Kjærsgaard (DF) og retsordfører Karen Hækkerup (S) beskylder begge justitsminister Lene Espersen (K) for at have fortiet beslutningen.

- Der er jo noget ravruskende galt, hvis justitsministeren har været så overordentlig godt orienteret uden at agere. Hun burde naturligvis have orienteret os for lang, lang tid siden, lyder det fra Pia Kjærsgaard.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra justitsministeren.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.