Religionsstrid i Enhedslisten

Enhedslisten indleder årsmøde med debat om, hvorvidt partiet er ikke-religiøst, religionskritisk eller et anti-religiøst parti

Asmaa Abdol-Hamids opstilling til Folketinget sidste år har ført til, at Enhedslisten fredag aften indleder en temadebat om partiets holdning til religion. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Asmaa Abdol-Hamids opstilling til Folketinget sidste år har ført til, at Enhedslisten fredag aften indleder en temadebat om partiets holdning til religion. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Følg Politik

Enhedslistens kontroversielle folketingssuppleant Asmaa Abdol-Hamid vil spille en hovedrolle, når partiet i morgen indleder sit tre dage lange årsmøde.

Den muslimske politikers opstilling til Folketinget sidste år har ført til, at Enhedslisten fredag aften indleder en temadebat om partiets holdning til religion. Her skal de delegerede i Korsgadehallen på Nørrebro i København tage stilling til en række såkaldte udtalelser om Enhedslistens holdning til religion. Udtalelser som strækker fra, at Liste Ø er et ikke-religiøst parti over, at det er et religionskritisk - og til at partiet er "modstander af kristendom, islam og al anden religion".

Bag sidstnævnte udtalelse står en række medlemmer af Enhedslistens Anti-Religiøst Netværk, der blev stiftet i kølvandet på Enhedslistens beslutning om at opstille Asmaa Abdol-Hamid og arbejder for, at partiet bliver ateistisk og derfor ikke opstiller religiøse mennesker til tillidsposter.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers