DA kritiserer politiske sygemeldinger

En sygemelding på grund af bondeanger går ikke på det private arbejdsmarked, mener DA, der kritiserer det politiske system for at bruge sygemeldinger i modgang

Jeppe Kofod har næppe halsbetændelse, og DA kritiserer nu, at politikere sygemelder sig ved modgang. (Foto: Polfoto)
Jeppe Kofod har næppe halsbetændelse, og DA kritiserer nu, at politikere sygemelder sig ved modgang. (Foto: Polfoto)

Dansk erhvervsliv skriger på arbejdskraft og et højt prioriteret mål er at nedbringe sygefraværet. Derfor er det et uheldigt signal, når det socialdemokratiske folketingsmedlem Jeppe Kofod sygemelder sig i 14 dage efter sit omstridte seksuelle forhold til en 15-årige pige under et DSU-træf i påsken, mener Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Kritikken kommer fra Flemming Dreesen, ansættelsesretschef i DA, der ser det som en kedelig tendens i det politiske system at sygemelde sig, hvis tingene går én imod.

- Det forekommer som en politisk sygemelding, som vi også ser fra byrådsmedlemmer og kommunaldirektører. Det er en almindelig kendt trafik, at man sygemelder sig i en sådan situation i det politiske system. Vi ved ikke, om han er psykisk påvirket af situationen. Men det lyder ikke som en sygemelding, der er gangbar på det private arbejdsmarked. Her går det ikke med en sygemelding på grund af bondeanger, siger Flemming Dreesen til Ritzau.