Obama med turban chokerer

Desperat Hillary Clinton offentliggør foto af rivalen Barack Obama med turban: - Skamløst, raser Obama-kampagnen

En fotografi af den demokratiske præsidentkandidat Barack Obama iklædt en traditionel muslimsk klædedragt med en turban på hovedet har sendt dønninger gennem den amerikanske valgkamp.

Obama, der har mellemnavnet Hussein, har længe været genstand for en højreradikal smædekampagne på Internettet, der hævder, at han er muslimsk terrorist med planer om at omdanne USA til et kalifat.

Det opsigtsvækkende ved fotografiet af den 'udklædte Obama' er, at det angiveligt er partifællen og rivalen Hillary Clinton, som står bag offentliggørelsen.

- Ville vi ikke have set dette foto på forsiden af alle magasiner, hvis det var af HRC (Hillary Clintons initialer, red.), hedder det i en e-mail fra Clinton-kampagnen, som hjemmesiden Drudge Report er kommet i besiddelse af.

Desperate Clinton
E-mailen med det vedhæftede foto viser, at Clinton er desperat for at undgå et truende og altødelæggende nederlag, når der i næste uge afholdes primærvalg i Texas og Ohio. Obama er demokraternes frontløber og kun et overraskende stort nederlag kan forhindre, at han bliver demokraternes præsidentkandidat.

Turban-fotoet blev taget under en festlighed, da Obama som ny senator besøgte en somalisk landsby i Wajir i det nordøstlige Kenya. Det skete som led i en officiel rundrejse til fem afrikanske lande i 2006.

Klædt på til fest
Den pensionerede general Scott Gration, der ledsagede Obama på Afrika-rejsen, sagde i dag, at fotografiet viser, at Obama 'gjorde hvad en hver stor leder ville have gjort: Han accepterede en gave, gæstfrihed og et tegn på venskab'.

46-årige Obamas far kom fra Kenya, og den demokratiske præsidentkandidat har flere gange besøgt det østafrikanske land for at lære sine rødder at kende. Han voksende op hos sin mor, der var en hvid middelklasse-amerikaner fra Kansas.

'Skamløs politik'
Barack Obamas kampagnechef David Plouffe anklagede Clintons kampagne for at udvise en 'skamløs, fornærmende og frygtskabende' opførsel.

- Det er nøjagtig den form for polariserende politik, der frastøder amerikanerne og reducerer verdens respekt for USA, sagde Plouffe i en pressemeddelelse.

Clinton-lejren svarede, at den 'ikke vil lade sig distrahere', men undlod samtidig at tage stilling til beskyldningerne. Obama og Clinton mødes i morgen aften i en sidste tv-debat forud for primærvalgene 4. marts.