Ritt sviner med borgernes penge

- Hun bør stifte en vinklub med Peter Brixtofte, mener tidligere socialdemokrat

- Ritt ved ikke, hvordan man opfører sig som almindeligt menneske, siger Socialdemokraternes tidligere medlem af Europa-Parlamentet Freddy Blak. (Foto: Bjørn Stig Hansen)
- Ritt ved ikke, hvordan man opfører sig som almindeligt menneske, siger Socialdemokraternes tidligere medlem af Europa-Parlamentet Freddy Blak. (Foto: Bjørn Stig Hansen)
Overborgmester Ritt Bjerregaards (S) dyre vaner synliggøres ikke kun ved hendes nye regler om, at Borgerrepræsentationen fremover må flyve på businessclass på skatteborgernes regning, som Ekstra Bladet afslørede i går.

Københavns dronning har nemlig alle dage været en dyr dame i drift, fortæller kilder i den socialdemokratiske folketingsgruppe, medlemmer af Borgerrepræsentationen og tidligere socialdemokrater, der gjorde tjeneste sammen med hende i Bruxelles, da hun var kommissær.

– Det er Ritt i en nøddeskal. Hun har altid haft dyre vaner, så jeres historie i går om, at hun nægter at flyve på monkeyclass, når hun rejser for kommunen kommer ikke bag på mig, siger et fremtrædende medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Socialdemokraternes tidligere medlem af Europa-Parlamentet Freddy Blak kalder direkte Ritts flyve-luksus for skatteborgernes midler for ’svineri’.

Flottenhejmer
– I 15 år har det været godt nok til os andre at rejse på monkeyclass. Men nu har Ritts dyre stil heller aldrig afspejlet arbejderklassen. Hun ved ikke, hvordan man opfører sig som et almindeligt menneske. Jeg synes, det er noget svineri, siger Freddy Blak.

Han henviser bl.a. til, hvordan Ritt Bjerregaard som EU-kommissær altid krævede særbehandling og nægtede at følges med de andre parlamentarikere om bord på fly. Ligesom det var velkendt, at hun boltrede sig i dyre vine og gourmetmiddage, når hun spiste på borgernes regning.

– Hun har altid været en flottenhejmer. Men det ville klæde hende at være lidt ydmyg, når hun bruger skatteborgernes penge. Når hun er færdig med sit job som overborgmester, kan hun jo passende starte en vinklub med Peter Brixtofte, siger Freddy Blak.

Bad om penge
Flere S-folketingsmedlemmer husker også tydeligt Ritts 50-års fødselsdag som et eksempel på hendes grådighed.

Når hun fik en gave, hun ikke havde ønsket sig, kunne hun finde på at ringe til afsenderen for at spørge, om hun ikke kunne få pengene i stedet. En sådan opringning fik flere forskellige fagforeningsbosser, fortæller en kilde.

I 1995 kom det frem, at Ritt havde krævet 19 flasker god rødvin til en værdi af 3000 kr. for at holde foredrag på Oure Idrætshøjskole. Men efter flere skriverier i aviserne endte hun med at sende flaskerne retur.
1 af 2 Ekstra Bladets afsløring lørdag.
2 af 2 - Ritt ved ikke, hvordan man opfører sig som almindeligt menneske, siger Socialdemokraternes tidligere medlem af Europa-Parlamentet Freddy Blak. (Foto: Bjørn Stig Hansen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere