Kamal til 'kammeratlig samtale' i SF

Villy Søvndal & co. tager skandalerne omkring Qureshi ’yderst alvorligt’. Nu er han blevet kaldt til 'venskabelig' samtale med ledelsen

Kamal Qureshi er kaldt til kammeratlig samtale med SF-toppen. (Foto: Anthon Unger)
Kamal Qureshi er kaldt til kammeratlig samtale med SF-toppen. (Foto: Anthon Unger)

Det omstridte SF-medlem af Folketinget Kamal Qureshi er kaldt til kammeratlig samtale med SF-toppen i kølvandet på Ekstra Bladets afsløring af, at Kamal under sit lægestudie stjal en studiekammerats eksamensopgave og indleverede den som sin egen.

- SF’s ledelse tager Kamal-sagerne yderst alvorligt. Kamal er kaldt til samtale med gruppeformand Ole Sohn på mandag. Her skal Kamal fremlægge sin version af eksamenssnyd-historien. Når det ikke kan lade sig gøre tidligere, skyldes det alene, at både Kamal og Sohn er på vinterferie i udlandet, siger SF-formand Villy Søvndals personlige rådgiver Claus Perregaard til Ekstra Bladet.

Perregaard oplyser på vegne af den ferierende Villy Søvndal, at SF-toppen - inklusive Villy Søvndal - træder sammen tirsdag for at ’drøfte det samlede Kamal-sagskompleks’.

Ny politiafhøring
Kriminalpolitiet på Station 1 i København City skal her til formiddag afhøre et hovedvidne i bedrageri-sagen, hvor Kamal Qureshi står anklaget for at have anvendt falsk navn i forbindelse med genudlejning af værelser. Anklagen lyder på, at Kamal har udgivet sig for at være udlejer Oliver Bahner.

Kamal selv har over for Ekstra Bladet erkendt, at han i skrift og tale har anvendt navnet ’Oliver’. Men han påstår, at det ikke var for at udgive sig for udlejer Oliver Bahner.

Hovedvidnet, der afhøres i dag, er Andrej Krume, der bistod en vens datter, som fremlejede et værelse hos Kamal i Fiolstræde 12.

Krume siger til Ekstra Bladet, at Kamal ikke alene underskrev sig som ’Oliver’, han kaldte også sig selv ’Oliver Bahner’ i forbindelse med selve genudlejningen. Kamal hævdede også, ifølge Krume, at han ejede lejligheden i Fiolstræde.

Samtalerne mellem Andrej Krume og Kamal endte med at den unge studine fra Slovenien, Spela Zajec, fremlejede et værelse.

Smidt ud efter fem dage
- Men allerede efter fem dage smed Kamal hende på gaden. Kamal kom hele tiden ind på værelset og forlangte, at hun skulle lukke vinduet. Det åbne vindue kostede alt for meget i varmeudgifter, klagede ’Oliver’.

- Spela gjorde ham klart, at han ikke kunne komme rendende ind på værelset og forstyrre hende i tide og utide. Det var nok til, at Kamal smed hende ud. Uden at hun fik sit depositum på 3000 kroner tilbage, fortæller Andrej Krume oprevet.

Siden har Kamal dog tilbagebetalt 1000 af de 3000 kroner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?