Annonce:
Annonce:

Kamal snød til lægeeksamen

Stjal fysikopgave fra fire kammerater - straffet med studieforsinkelse på seks måneder af dekanen

SF’s omstridte folketingsmedlem Kamal Qureshi  - afsløret i endnu en pinlig  affære. (Foto: Anthon Unger)
SF’s omstridte folketingsmedlem Kamal Qureshi - afsløret i endnu en pinlig affære. (Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Politik

Det omstridte medlem af Folketinget for SF Kamal Qureshi har ikke alene sejlet under falsk navn i forbindelse med udlejning af værelser. Ekstra Bladet kan således afsløre, at han under sit lægestudium på Københavns Universitet begik eksamenssnyd.

Snyderiet blev opdaget, og Kamal tilstod snyderiet over for dekanen, der takserede forseelsen som så grov, at Kamal fik forlænget sit lægestudium med seks måneder - svarende til et semester.

Det bekræfter flere kilder tæt på forløbet uafhængigt af hinanden over for Ekstra Bladet.

Tilstod hårdt presset
Ved 3. semesters afslutning i 1990 skulle de lægestuderende - gruppevis - aflevere i alt seks opgaver. Også Kamal, der var i gruppe med en enkelt medstuderende.

Annonce:

- Vi var en gruppe på fire, som havde afleveret vores fysikopgave. Men vi fik overraskende den melding, at man ikke havde modtaget vores opgave. Det kunne vi ikke forstå. Vi stod i en meget dum situation, hvor vi risikerede ikke at blive indstillet til eksamen, fortæller en kilde, der i dag er læge på et storkøbenhavnsk hospital.

- Ved et rent tilfælde ser vi i et dueslag, hvor vi skulle aflevere opgaverne, at der lå en opgave, der ord til anden var vores opgave. Men den var forsynet med to andre navne end vores. Det ene navn var Kamal. Vi bad om en forklaring. Han tilstod, at han havde hugget vores opgave og forsynet den med sit eget navn. Vi pressede ham til at tilstå over for dekanen på sundhedsfagligt fakultet. På den måde blev vi renset og alligevel indstillet til eksamen, fortæller kilden.

Personlig brist
Denne kilde betegner Kamals moral som ’flosset’.

Kamals snyd bekræftes af endnu en kilde tæt på hændelsesforløbet.

- Affæren viste os, at Kamal har en personlig brist. Han har svært ved at skelne mellem rigtigt og forkert. Det viser den aktuelle sag om hans navne-falskneri jo også tydeligt. Desværre, siger kilden, der også er uddannet læge.

Annonce:

Kamal var med sit opgavetyveri ved også at rive sin gruppefælle med i fedtefadet. Denne klarede dog frisag og undgik studieforlængelse eller anden straf, fordi Kamal erkendte, at han var alene om tyveriet.

- Det er det eneste punkt i denne pinlige affære, hvor der kan siges en lille smule godt om Kamal, konkluderer kilden.

Ekstra Bladet forsøgte i går at få en kommentar fra Kamal Qureshi.

Men Ekstra Bladet modtog alene en e-mail fra ham, hvor han kort og godt meddeler, at han ’holder vinterferie med børnene’. Oversat betyder det vist nok: Ingen kommentarer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: