EU og NATO vil fortsat presse Iran

EU's og NATO vil fortsætte vil fortsætte med at lægge pres på Iran, selv om landet ifølge en ny efterretningsrapport allerede i 2003 droppede at lave atomvåben.

Medlemmerne af NATO og EU vil fortsætte med at lægge pres på Iran på grund af landets atomprogram. Det aftalte medlemslandenes udenrigsministre på et møde torsdag, selv om en ny rapport sår kraftig tvivl om, hvorvidt iranerne overhovedet er ude på at lave atomvåben.

Det er de amerikanske efterretningstjenester, som sammen har lavet rapporten. Den slår fast, at Iran allerede i 2003 droppede at fremstille atomvåben. Men det får altså ikke EU- og NATO-landene til at skifte holdning.

- Når det gælder Iran, så var alle rundt om mødebordet enige om, at vi ikke skal ændre holdning, siger den belgiske udenrigsminister, Karel De Gucht, som mener, at forhandlinger med Iran bør gå hånd i hånd med sanktioner.

Gucht tilføjer, at når Iran stadig beriger uran, så tyder det på, at landet endnu har planer om at lave atomvåben. Iran har hele tiden hævdet, at landets atomprogram kun har til formål at fremstille energi.

0 kommentarer
Vis kommentarer