Sexmorderen og præsidentkandidaten

En død voldtægtsmand kan gøre livet surt for den populære republikanske præsidentkandidat Mike Huckabee

Mike Huckabee, forhenværende guvernør i den amerikanske delstat Arkansas og en overraskede outsider til at vinde den republikanske præsidentnominering, er blevet indhentet af fortiden.

Det er sket i skikkelse af sexforbryderen Wayne Dumond, som Mike Huckabee kort efter sin tiltrædelse som guvernør i 1996 krævede løsladt.

Dumond blev løsladt, men det varede ikke længe, før han blev overmandet af sine perverse lyster og voldtog og myrdede en kvinde ved navn Carol Sue Shields. Dumond døde bag tremmer i 2005.

Omdeler løbesedler
Den prekære sag lever imidlertid i bedste velgående og truer med at kuldsejle Huckabees kampagne, der ellers har gjort den sympatiske eksguvernør og præst til en populær kandidat i det republikanske felt.

- Min mor havde været i live i dag, hvis det ikke havde været for Huckabee, siger Carol Sue Shields datter, Lois Davidson, til tv-stationen ABC News.

Samtidig har en ukendt gruppe i delstaten Iowa omdelt løbesedler med Wayne Dumonds portræt ledsaget af en tekst, der proklamerer, at Huckabee hverken er en sand 'republikaner eller kristen'.

Voldtog kvinde
Wayne Dumonds indtog i den amerikanske præsidentkamp minder om Willie Horton-sagen, der under præsidentvalget i 1988 ødelagde Michael Dukakis' chancer for at slå George H.W. Bush.

Demokraten Dukakis havde som guvernør i Massachusetts givet udgangstilladelse til morderen Willie Horton, der benyttede sin genvundne frihed til at voldtage en kvinde.

Michael Dukakis' præsidentdrømme overlevede ikke Horton-sagen, og spørgsmålet er, om Mike Huckabee kan undgå en tilsvarende afslutning på sin politiske karriere.

0 kommentarer
Vis kommentarer