Fogh: Lønfest vejen til kartoffelkur

Puljer til lønstigning vil udløse økonomisk tilbagegang og utilfredshed blandt andre grupper

Hold lønnen i ro, eller jeg kommer efter jer, advarer statsministeren. (Polfoto)
Hold lønnen i ro, eller jeg kommer efter jer, advarer statsministeren. (Polfoto)

Lønpuljer til offentlige ansatte var en varm kartoffel under valgkampen. Men nu advarer Anders Fogh Rasmussen om, at lønpuljerne kan blive vejen til en ny kartoffelkur.

På dagens pressemøde tog statsministeren stor afstand til forslagene om, at man fra politisk side tildeler de offentlige ansatte lønstigninger.

- Hvis vi politikere begynder at bevilge lønstigninger til en eller flere udvalgte grupper, så vil det med stor sikkerhed medføre en stor utilfredshed blandt andre grupper, siger Anders Fogh Rasmussen.

Ny kartoffelkur
Ifølge statsministeren vil et løn-boost til de offentlige ansatte samtidig skade Danmarks konkurrenceevner i udlandet.

- Jeg tror, at alle er klar over, at hvis lader lønningerne stige stærkere, end de gør i de lande, som vi skal konkurrere med, så bliver det en meget kortvarig fornøjelse. Fordi så vil vi i løbet af kort tid kunne komme ud for, at vi ikke kan sælge vores varer i udlandet, fordi de er for dyre, pointerer statsministeren.

Flere af Folketingets partier har krævet, at regeringen afsætter en særlig pulje til lønstigninger til de offentligt ansatte. Men Fogh håber, at kravene vil blive droppet i forbindelse med forhandlingerne om den kommende kvalitetsreform og finanslovforhandlingerne for 2008. I stedet opfordre han til besindighed og eftertanke fra de andre partier.

- Lønnen i Danmark skal være afbalanceret. Det er kun godt at tage ved lære af udviklingen i 80’erne, hvis vi vil undgå en ny kartoffelkur, fastslår Fogh.

0 kommentarer
Vis kommentarer