Bush gjorde grin med synshandicappet

På et pressemøde gjorde spøgefulde George Bush stygt grin med en synshandicappet journalist fra Los Angeles Times. Se den sjove video her

Præsident George Bush har undskyldt overfor en synshandicappet journalist, efter han uforvarende kom til at gøre grin med den handicappede til et pressemøde i Det Hvide Hus.

Under pressemødet ville journalist Peter Wallsten fra Los Angeles Times stille et spørgsmål til Mr. Bush, der som sædvanlig var i hopla.

Smerter og synstab
Peter Wallsten har et synshandicap, der medfører, at han er nødt til konstant at bære solbriller, når han bevæger sig udenfor.

Den arvelige sygdom hedder 'Stargardts disease' og medfører stærke smerter og synstab, hvis patienten udsættes for sollys – selv på en overskyet dag.

Dette var præsident George Bush lykkeligt uvidende om, og han spurgte derfor Peter Wallsten om 'han havde tænkt sig at stille sit spørgsmål med sine solbriller på', hvorefter han kiggede direkte i tv-kameraet og tilføjede:

- Og til jer tv-seere derhjemme, der er ingen sol.

Undskyldte personligt
Bush havde naturligvis ganske ret - der var nemlig overskyet. Alligevel ringede George Bush efterfølgende til journalistens mobiltelefon for at overbringe en personlig undskyldning.

- Han sagde, at han kun driller os journalister, fordi han holder af os, fortæller Wallsten.

Wallsten fortæller til avisen The Scotsman, at han og Bush efterfølgende havde en fin samtale, hvor de blev enige om at lægge episoden bag sig.

Det eneste Wallsten stadig er skuffet over er, at han aldrig fik svar på sit kritiske spørgsmål, der handlede om Det Hvide Hus' troværdighed i en tid med den ene skandale efter den anden.