Annonce:
Annonce:

Politiker: Islam er en voldelig religion

- Hvis Muhammed var i live i dag, kunne jeg forestille mig at rulle ham i tjære og fjer og jage ham ud af landet, siger den hollandske politiker Geert Wilders

- Hvis Muhammed var i live i dag, kunne jeg forestille mig at rulle ham i tjære og fjer og jage ham ud af landet, siger den hollandske politiker Geert Wilders. (Foto: AP)
- Hvis Muhammed var i live i dag, kunne jeg forestille mig at rulle ham i tjære og fjer og jage ham ud af landet, siger den hollandske politiker Geert Wilders. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Den hollandske højre-politiker Geert Wilders kom i tirsdagens udgave af avisen, De Pers, med en række udfald mod muslimer, Islam og muslimernes profet Muhammed.

- Islam er en voldelig religion, og hvis Muhammed var i live i dag, kunne jeg forestille mig at rulle ham i tjære og fjer og jage ham ud af landet, sagde Wilders.

Wilders, som anses for den myrdede højrepopulistiske politiker Pim Fortuyns arvtager, hvis nye parti opnåede 9 mandater i det hollandske parlament ved valget i november, har advaret mod en tsunami-agtig islamisering af Holland, der er hjem for en million muslimer.

- Vi får ikke muslimsk majoritet de første par tiår, men det bærer i den retning. Man føler sig efterhånden ikke hjemme i Holland længere. Der er en kamp på vej, og hollænderne må forsvare sig. Der er snart flere moskéer end kirker, fortsatte Wilders.

Wilders der har levet under politibeskyttelse siden drabet på den islam-kritiske filminstruktør, Theo van Gogh, vil have forbud mod burkaer og hovedtørklæder, og vil sætte indvandringen i bero og forbyde byggeri af nye moskéer.

- Hvis muslimer vil bo i Holland, bør de rive halvdelen af siderne i koranen ud og smide dem væk. De bør ikke lytte til imamerne. Jeg har læst koranen, og der står forfærdelige ting i den, sagde Wilders.

Nasr Joemann, der er beskæftiget i en organisation der skal fremme dialogen mellem Hollands muslimske befolkning og regeringen, vil tage Wilders' dæmonisering af Islam og muslimer op med regeringen.

- Kommentarer af den type fra parlamentsmedlemmer er skidt for integrationen og skidt for relationerne mellem muslimer og ikke-muslimer, men vi vil ikke reagere skarpt, da vi ikke kan tage Wilders alvorligt, siger Joemann.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: