Annonce:
Annonce:

Okking hjem til Socialdemokraterne

Jens Okking holdt protest-pause i ti år, men nu er han vendt hjem til sit gamle parti

Annonce:
Følg Politik
Fredag 7. maj bliver en festdag for Jens Okking og Freddy Blak. Så forenes de to kammerater fra den fælles tid i EU-Parlamentet i deres fælles gamle parti Socialdemokratiet - nu Socialdemokraterne.

- Den dag bliver jeg forhåbentlig medlem igen, og jeg glæder mig til at komme i samme parti som min gode ven Okking, siger Freddy Blak.

Han fortæller, at han personligt har rådet Jens Okking til at vende tilbage til Socialdemokraterne. Den store skuespiller forlod partiet i protest, da Jytte Hilden blev kulturminister, og Poul Nyrups regering sendte danske soldater til Bosnien. Siden har han repræsenteret først Junibevægelsen og siden Folkebevægelsen mod EU i EU.

BLAK SMIDT UD
Freddy Blak blev smidt ud af det gamle parti, da han stillede op ved det seneste kommunevalg. Så han måtte forlade Socialdemokratiet 7. januar 2002 på grund af partiets regel om, at man ikke kan have dobbelt mandater. Men 6. maj er Blaks sidste EU-arbejdsdag, og så regner han med at vende tilbage som socialdemokrat i Næstved Byråd.

Jens Okking meldte sig ind i Socialdemokratiet, da Anker Jørgensen i 1972 blev statsminister efter Jens Otto Krag. Efter en små ti år lang protest-pause vendte han tilbage i september, og forleden deltog han i et parti-møde i Toksværd ved Næstved. Men selv har han ikke lyst til at fortælle om sit nye gamle partitilhør.

EN PLIGT
Jens Okking har aldrig lagt skjul på, at man efter hans mening har pligt til at være medlem af såvel en fagforening som et politisk parti, og han er medlem af Dansk Skuespillerforbund.

For et år siden måtte den nu 64-årige Okking trække sig fra EU-Parlamentet på grund af sygdom. I fremtiden vil han holde lav offentlig profil om sit politiske standpunkt.


Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: