Dommens dag for Brixtofte

Tirsdag får Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte den første dom. Det sker i den såkaldte sponsorsag

Jeg ved, at jeg bliver frikendt - før eller siden, siger en optimistisk Peter Brixtofte.
Jeg ved, at jeg bliver frikendt - før eller siden, siger en optimistisk Peter Brixtofte.
Følg Politik

Det er D-dag for Farums tidligere borgmester Peter Brixtofte på tirsdag.

D står for dommens dag.

Tirsdag får Peter Brixtofte svar på, om han efter dommer Peter Gardes mening har begået to tilfælde af groft mandatsvig.

Sponsorsagen
Det sker i den såkaldte sponsorsag. Bagmandspolitiet mener, at Peter Brixtofte var med til at sikre fodboldklubben Farum Boldklub et sponsorat på 500.000 kroner om året fra Alletiders Rejser, der skule have lagt 500 kroner oven i hver rejse, som Farum Kommune køber af firmaet for at sende kommunens pensionister til Gran Canaria i 2000 og 2001.

Det andet tilfælde drejer sig om, at Farum Kommune betalte entreprenørfirmaet Skanska ni millioner kroner oven i prisen for at renovere Stavnsholthallen. For de ni millioner kroner indgik Skanska et treårigt sponsorat med håndboldklubben Ajax-Farum på ti millioner kroner.

Vicestatsadvokat Flemming Denker er ikke i tvivl.

Han kræver, at Peter Brixtofte mindst skal idømmes fire års ubetinget fængsel for handlinger, 'der må betegnes som aldeles alvorlige og farlige for et demokrati, hvor de folkevalgte er betroet et hverv'.

Frikendt
Peter Brixtofte har kun en hovedrysten tilovers for Bagmandspolitiet.

- Jeg ved, at jeg bliver frikendt - før eller siden, siger Peter Brixtofte til Ekstra Bladet.

- Bagmandspolitiet har tabt den ene sag efter den anden, og det gør de også mod mig.

- Bagmandspolitiet førte sig frem med bål og brand i Midtbank-sagen, hvor fire direktører først blev frikendt i byretten, dømt i landsretten og endelig frikendt i højesteret.

- Det gik heller ikke bedre for Bagmandspolitiet i den netop afsluttede sag mod to direktører fra rådgivningsvirksomheden Carl Bro Gruppen. De to direktører var tiltalt for bestikkelse, men de blev frikendt.

Et pres
Peter Brixtoftes advokat, René Offersen, har regnet ud, at Brixtofte-sagen koster de danske skatteydere over 100 millioner kroner.

- Det er et pres at leve med sådan en retssag, og det er et pres at gå og vente på at få dommen, men jeg prøver på at tage det roligt, siger Peter Brixtofte.

Han undrer sig over, at dommer Peter Garde skal bruge næsten seks uger på at skrive dommen.

- Vi havde den afsluttende procedure i sagen 10. maj. Dommen er jo skrevet, men jeg får den først tirsdag eftermiddag, når vi har været igennem en lang dag om proceduren i den såkaldte hovedsag.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at der skal falde dom i sponsorsagen samme dag, som der er procedure i hovedsagen. Vi har nemlig en afgørelse fra højesteret om, at de to sager ikke hænger sammen.

Mistanke
- Jeg kan ikke lade være med at få den tanke, at dommeren og Bagmandspolitiet alligevel blander de to sager sammen. De kunne have undgået min mistanke, hvis dommen var faldet på en dag, hvor der ikke var procedure i hovedsagen, siger Peter Brixtofte.

Byretten i Hillerød afviser mistanken. Man henviser til, at dommer Peter Garde for længe siden har lagt sig fast på, at dommen i sponsorsagen falder 20. juni.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.