Hillary og Obama i åbent opgør

De demokratiske præsidentkandidater, Barack Obama og Hillary Clinton, er kommet op at slås om Hollywoods gunst - og penge

To populære demokratiske præsidentkandidater røg for første gang i totterne på hinanden onsdag, efter at en af Hollywoods mest indflydelsesrige producere valgte at støtte Barack Obama i stedet for Hillary Clinton.

DreamWorks-ejeren David Geffen var tidligere en god ven af Bill Clinton, men den stenrige filmproducent valgte at skifte side og arrangerede tirsdag en indbringende fundraising til støtte for den unge sorte senator Barack Obama.

Polariserende Hillary
Geffen gjorde desuden ondt værre ved i avisen New York Times, at karakterisere Hillary Clinton som 'ambitiøs og polariserende', mens Bill Clinton fik skudsmålet 'en hensynsløs fyr'. Og så affyrede han følgende salut, som fik Clinton-kampagnen helt op i det røde felt:

- Alle politikere lyver, men det er bekymrende at opleve med hvilken lethed, Bill og Hillary Clinton gør det, sagde Geffen.

Clinton-kampagnen reagerede prompte ved at opfordre Obama til at tilbagebetale samtlige otte millioner kroner, som blev indsamlet under Geffens stjernespækkede festmiddag på Beverly Hilton Hotel.

Vil ændre tonen
Hillary Clintons kommunikationschef Howard Wolfson sagde, at ingen bør tolerere personlige fornærmelser:

- Hvis senator Obama er oprigtig med hensyn til sine udtalelser om at ændre tonen i politik, så skulle han med det samme fordømme disse kommentarer, fjerne Geffen fra sin kampagne og returnere hans penge.

Obama-kampagnen svarede igen med et direkte modangreb på Clinton.

- Vi ønsker ikke at lægge os imellem familien Clinton og en person, som engang var blandt deres varmeste støtter. Det er ironisk, at Clinton ikke havde problemer med Geffen, da han indsamlede 100 millioner kroner for dem, lød det fra Obamas kommunikationschef Robert Gibbs.

0 kommentarer
Vis kommentarer